najbolji nedeljni ručak
POREĐAJTE SVE SASTOJKE U PEKAČ I ODMORITE: Iskusne DOMAĆICE ovaj RUČAK prave svake NEDELJE (RECEPT)
Napravite najukusniji nedeljni ručak
Samo iskusne domaćice ovaj ručak prave svake nedelje i u njemu baš svi uživaju. Samo poređajte sve sastojke i odmorite, ručak se "sam kuva"
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 2-3 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 4 svinjske šnicle
- 200-300 g ljutih kobasica
- 5-6 šnitica slanine
- po potrebi svinjska mast
- so
- mleveni biber
- usvi biljni začin
- granule belog luka
- 1/2 čaše vode
Priprema
Povrće očistite i isecite na krupnije komade. Pekač podmažite mašću: dno, ivice kao i poklopac. Prvo poređajte krompir, pospite sa malo začina. Onda preko krompira poređajte šnicle, kobasice i slaninu. Pospite šnicle začinima (kobasice su već začinjene, a slanina slana).
Bonus video: OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN
(Espreso/Recepti.com)
Preko mesa stavite šargarepu i crni luk pa i njih pospite sa malo začina. Sipajte pola čaše vode. Poklopite, stavite u rernu i pecite sat vremena na temperaturi od 220-240stC.
Posle sat vremena otklopite jelo, vratite u rernu i pecite na 200st još pola sata. Na pola pečenja, posle 15-ak minuta, okrenite šnicle, kobasice i slaninu da porumene i sa druge strane.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!