POREĐAJTE SVE SASTOJKE U PEKAČ I ODMORITE: Iskusne DOMAĆICE ovaj RUČAK prave svake NEDELJE (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

najbolji nedeljni ručak

POREĐAJTE SVE SASTOJKE U PEKAČ I ODMORITE: Iskusne DOMAĆICE ovaj RUČAK prave svake NEDELJE (RECEPT)

Napravite najukusniji nedeljni ručak

Objavljeno:

Samo iskusne domaćice ovaj ručak prave svake nedelje i u njemu baš svi uživaju. Samo poređajte sve sastojke i odmorite, ručak se "sam kuva"

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 2-3 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 svinjske šnicle
  • 200-300 g ljutih kobasica
  • 5-6 šnitica slanine
  • po potrebi svinjska mast
  • so
  • mleveni biber
  • usvi biljni začin
  • granule belog luka
  • 1/2 čaše vode
Meso
foto: Printscreen/Youtube/Gurman TV

Priprema

Povrće očistite i isecite na krupnije komade. Pekač podmažite mašću: dno, ivice kao i poklopac. Prvo poređajte krompir, pospite sa malo začina. Onda preko krompira poređajte šnicle, kobasice i slaninu. Pospite šnicle začinima (kobasice su već začinjene, a slanina slana).

Bonus video: OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN

07:07

OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN

(Espreso/Recepti.com)

Preko mesa stavite šargarepu i crni luk pa i njih pospite sa malo začina. Sipajte pola čaše vode. Poklopite, stavite u rernu i pecite sat vremena na temperaturi od 220-240stC.

Posle sat vremena otklopite jelo, vratite u rernu i pecite na 200st još pola sata. Na pola pečenja, posle 15-ak minuta, okrenite šnicle, kobasice i slaninu da porumene i sa druge strane.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.