NA SVAKOJ POSNOJ SLAVI SE NAJVIŠE POJEDE PREBRANAC KUVAN U KEČAPU: Domaćice, ovo morate da PROBATE
Ilustracija, Foto: Profimedia

recept

NA SVAKOJ POSNOJ SLAVI SE NAJVIŠE POJEDE PREBRANAC KUVAN U KEČAPU: Domaćice, ovo morate da PROBATE

Recept koji svaka prava domaćica mora da zna

Objavljeno:

Srpska kuhinja je poznata po jelima od pasulja i kiselog kupusa. Jedva čekamo da dođu hladiniji dani kako bismo mogli da uživamo u ovim specijalitetima, a kako se uskro približava post, kao i posne slave, predlažemo vam da napravite prebranac. Recept za prebranac je lak i sigurno ste ga pravili do sada, ali mi vam predlažemo malo drugačiji recept. Ako volite da eksperimentišete sa hranom, onda obavezno napravite prebranac sa bujonom, kečapom i začinima. Oduševiće vas ukus.

Sastojci:

  • 450 g pasulja
  • 1 crni luk
  • 2 paprike
  • 2 šolje kečapa
  • 2 šolje bujona (od povrća)
  • 2 kašike vorčester sosa
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1/4 šolje smeđeg šećera
  • 2 kašike senfa u prahu
  • 1 kašika dimljene paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
Pasulj, Zaprška
foto: Printscreen/Youtube/ lunatube

Recept za posni prebranac:

Potopite pasulj u šerpi, pa ostavite preko noći, a zatim prospite tu vodu i sipajte novu. Kuvajte pasulj dok zrna ne omekšaju. Kada omekša procedite vodu i ostavite sa strane. U tiganju propržite sitno seckani crni luk dok ne omkeša, pa dodajte papriku i pržite dok ne omekša. Zatim sipajte kečap, bujon, vorčester sos i sirće, kao i šećer, senf, papriku i beli luk u prahu. Posolite i pobiberite, pa promešajte. U tepsiju, najbolje zemljanu sipajte pasulje, pa dodajte sos i lepo promešajte. Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 3,5 sata.

Bonus video: Nataša Šavija 6 meseci nakon incidenta zapalila Instagram

01:00

Nataša Šavija 6 meseci nakon incidenta zapalila Instagram

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.