ovo je nešto najbolje
BUGARSKA NARODNA PEVAČICA OTKRILA KAKO SE PRAVI PITA SA SIROM: Sočna i hrskava - po njenom triku
Bugarska pevačica Nikolina otkrila kako pravi najsočniju i hrskavu pitu sa sirom uz trik koji samo ona zna
Najboljeg doručka na selu nema bez stare dobre gibanice naših baka.
Hladnije vreme je pred nama, pa i rerna može češće da se pali, ali ne samo za spremanje jela kao što su ukusna musaka, piletina sa povrćem, prebranac, sarma...
Ono što će vas sada iznenaditi jeste način na koji bugarska pevačica narodnih pesama Nikolina Čakardakova sprema pitu sa sirom
Može da parira našoj, a i komšinice će vas pitati za pripremu.
Za recept su izdvojeni ovi sastojci:
kore za pitu - 1 pakovanje (500 g)
Za preliv ide:
sir - 300 g (može i više ako želite)
jaja - 10 komada
brašno - 2 kašike
kiselo mleko - 1 kofa (400 g)
ulje - 1 šolja
soda bikarbona - 1 kašičica
sirće - nekoliko kapi
Način pripreme:
Uključite rernu na 200 stepeni na gornjem i donjem grejaču, a rešetka treba da bude na najnižem nivou rerne.
Podmazati dno velikog pleha sa 3 kašike od ulja.
Kore otvoriti, svaku koru pokupiti rukama kao harmoniku i poređati u krug u plehu, počevši od ivica - ka sredini pleha.
Za preliv umutite jaja i dodajte prethodno izmešano kiselo mleko, sodu i nekoliko kapi sirćeta, promešajte. Dodajte preostalo ulje i brašno, ponovo mešajte dok ne postane glatko.
Izmrviti sir i dodati u smesu, ako volite još sira možete dodati, ponovo promešajte.
Pitu ravnomerno prelijte pripremljenim filom, pomažući se kašikom.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite 30 minuta, označite vreme.
Jedinstvena pita Bugarke Nikoline Čakardakove je gotova.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!