BUGARSKA NARODNA PEVAČICA OTKRILA KAKO SE PRAVI PITA SA SIROM: Sočna i hrskava - po njenom triku
Bugarska pita sa sirom, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

ovo je nešto najbolje

BUGARSKA NARODNA PEVAČICA OTKRILA KAKO SE PRAVI PITA SA SIROM: Sočna i hrskava - po njenom triku

Bugarska pevačica Nikolina otkrila kako pravi najsočniju i hrskavu pitu sa sirom uz trik koji samo ona zna

Objavljeno: 20:39h

Najboljeg doručka na selu nema bez stare dobre gibanice naših baka.

Hladnije vreme je pred nama, pa i rerna može češće da se pali, ali ne samo za spremanje jela kao što su ukusna musaka, piletina sa povrćem, prebranac, sarma...

Ono što će vas sada iznenaditi jeste način na koji bugarska pevačica narodnih pesama Nikolina Čakardakova sprema pitu sa sirom

Može da parira našoj, a i komšinice će vas pitati za pripremu.

Jaja
Jajafoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Za recept su izdvojeni ovi sastojci:

kore za pitu - 1 pakovanje (500 g)

Za preliv ide:

sir - 300 g (može i više ako želite)

jaja - 10 komada

brašno - 2 kašike

Filovanje kora
Filovanje korafoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

kiselo mleko - 1 kofa (400 g)

ulje - 1 šolja

soda bikarbona - 1 kašičica

sirće - nekoliko kapi

Način pripreme:

Sir i fil na korama
Sir i fil na koramafoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Uključite rernu na 200 stepeni na gornjem i donjem grejaču, a rešetka treba da bude na najnižem nivou rerne.

Podmazati dno velikog pleha sa 3 kašike od ulja.

Kore otvoriti, svaku koru pokupiti rukama kao harmoniku i poređati u krug u plehu, počevši od ivica - ka sredini pleha.

Filovanje pite sa sirom
Filovanje pite sa siromfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Za preliv umutite jaja i dodajte prethodno izmešano kiselo mleko, sodu i nekoliko kapi sirćeta, promešajte. Dodajte preostalo ulje i brašno, ponovo mešajte dok ne postane glatko.

Izmrviti sir i dodati u smesu, ako volite još sira možete dodati, ponovo promešajte.

Isečena pita sa sirom
Isečena pita sa siromfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Pitu ravnomerno prelijte pripremljenim filom, pomažući se kašikom.

Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite 30 minuta, označite vreme.

Jedinstvena pita Bugarke Nikoline Čakardakove je gotova.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.