recept
NAPRAVITE MEKANE KNEDLE ZA SUPU KOJE ĆE SE TOPITI U USTIMA: Ovo je tajna da se NE RASPADNU
Imamo recept s kojim nema greške
Volite da jedete supu s knedlama, ali nikako da vam uspeju? Ako vam se raspadaju ili su tvrde, verovatno ne napravite dobru gustinu smese ili ne stavite potreban odnos sastojaka. Možda se ne čini tako, ali priprema mekih griz knedli za supu prava je mala umetnost i postoje pravila koja će vam pomoći da ih savršeno pripremite svaki put.
Ako supu ne možete zamisliti bez knedli od griza, ali kod svake pripreme dobijete previše tvrde knedle ili knedle koje se raspadaju, imamo recept s kojim nema greške.
Ako ste nekada pripremali knedle od griza za supu, sigurno ste jednostavno dodali griz u jaje, promešali i nadali se najboljem. Manje je poznato da za mekane knedle postoji tačan recept. Osim što u jaje treba dodati tačan broj kašika griza i ulja, tajna najmekših knedli za supu je u vremenu pripreme. Umesto da ih odmah ukuvate nakon pripreme, smesa za knedle od griza trebalo bi da odstoji barem pola sata, a ako imate vremena i duže.
Sastojci za knedle:
1 veliko jaje
4 kašike ulja
8 kašika griza (ravnih kašika)
2 prstohvata soli
Priprema knedli:
U posudici dobro razmutite jaje s dva prstohvata soli. U jaje dodajte ulje i nastavite da mešate. U smesu dodajte osam ravnih kašika griza i mešajte dok ne dobijete smesu koja nije jako gusta, ali ni previše retka.
Ostavite da smesa za knedle stoji barem pola sata. Pomoću kašike oblikujte jednu po jednu griz knedlicu i ukuvajte je u vruću supu. Knedle kuvajte oko pet minuta i poslužite ih uz još toplu supu.
Majke i snajke
(Espreso/BlicŽena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!