spoj nespojivih ukusa
SRPKINJE OVO JOŠ NISU SPREMALE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Napravite SLATKU pitu sa TIKVICAMA, topi se u ustima
Tako je šuškava i sjajnog ukusa, topi se u ustima, baš je dobra
Pita sa tikvicama i vanilom, šuškava i topi se sa medom.
Potrebno je:
1 veca tikvica
1 kašika puna meda
6 kašika pudinga od vanile
100 gr suvog grožđa
korica limuna
malo cimeta po zelji
1 kašika griza
prah šećer
ulje
Priprema:
Tikvicu izrendati, ne mora se gušiti ako je baš mlada. Malo posoliti i ostaviti da stoji 20 minuta pa je ocediti. Ubaciti punu kašiku meda, dodati suvo grožđe. Zatim dodati griz i sve izjednačiti.
Raširiti koru na sto pa je premazati uljem, dodati drugu preko pa i nju premazati i rasporediti 3 kašike nadeva od tikvica.
Dodati jos jednu koru pa je pouljiti i dodati opet tikvice, saviti ivice i urolati. Ređati u podmazan pleh pa je oštrim nožem iseći na trougliće. Premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 35-40 minuta. Posuti prah sećerom pa iseći nožem ili makazama.
Tako je šuškava i sjajnog ukusa, topi se u ustima, baš je dobra.
Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!