PUŽ PITE SA CRNIM LUKOM OD DOMAĆIH KORA: Pikantno punjenje koje ćete OBOŽAVATI, odmah će nestati sa stola
Puž pita, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FROM FATMA'S KITCHEN

recept

PUŽ PITE SA CRNIM LUKOM OD DOMAĆIH KORA: Pikantno punjenje koje ćete OBOŽAVATI, odmah će nestati sa stola

Pužići sa lukom od domaćih kora razgrabiće se sa tacne za tili čas

Objavljeno:

Za danas predlažemo pužiće i to od domaćih kora - pecivo kao iz omiljenih pekara. Razvlače se domaće kore, pa pune nadevom od dinstanog crnog luka i začina. Hrskava korica, a aromatično punjenje. Ništa lepše! U slanoj ili slatkoj varijanti, pužićima će se posebno obradovati najmlađi ukućani.

Sastojci:

Za testo:

1 kašičica kvasca

400 ml tople vode

Puž pita
Puž pitafoto: Jelajelena Petrovic

1 kašičica soli

550 g brašna brašna

Za podmazivanje:

140 g biljnog margarina

Za punjenje:

6-7 kašika ulja

2 crna luka

1 kašičica ljute paprike

1 kašičica crnog bibera

1 kašičica slatke paprike

1 kašičica soli

Recept za pužiće sa lukom od domaćih kora:

U posudu ubacite kvasac i toplu vodu, pa dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i so, pa zamesite testoza pužiće koje se ne lepi za ruke. Pospite malo brašna po radnoj površini i mesite rukama još 7-8 minuta. Podelite domaće kore na 4 jednaka dela, pa rukama oblikujte u loptice.

Pokrijte ih i ostavite da odstoje 20 minuta. Pospite brašno po radnoj površini opet, pa razvucite oklagijom lopticu testa u veliki krug i premažite omekšalim puterom. Preklopite ivice ka sredini, premažite puterom nepremazane delove, pa preklopite u oblik kocke. Isti postupak ponovite sa preostalim domaćim korama. Prekrijte testo prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču oko 25-30 minuta.

Zagrejte ulje u tiganju pa ubacite iseckan crni luk, dinstajte na srednjoj vatri dok luk ne omekša. Ubacite ljutu papriku, biber, slatku papriku, so, pa dobro promešajte. Dinstajte još 3 minuta, pa sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Pospite brašno po radnoj površini i jednoj kocki testa, pa razvucite oklagijom na 5mm debljine.

Podelite najpre napola uzdužno, pa na 14 delova ukupno. Po sredini rasporedite nadev od luka, urolajte, pa umotajte u oblik pužića. To učinite i sa preostalim delovima domaćih kora. Poređajte pužiće po plehu obloženom pek papirom. Pecite pužiće sa lukom u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45-50 minuta. Predlažemo i pužiće sa ajvarom i sirom od lisnatog testa.

NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA MESOM I PALAČINKE

02:01

NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA MESOM I PALAČINKE! Sin Dejan umalo da osvojio 10.000 dinara u najzabavnijoj kulinarskoj emisiji!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.