OVA NORVEŠKA TORTA SRBIMA MAMI VODU NA USTA:Iznova i iznova se sprema toliko je SAVRŠENA da ćete misliti da sanjate
Norveška torta, Foto: Printscreen/YouTube/The Best Recipes

PROBAJTE I VI

OVA NORVEŠKA TORTA SRBIMA MAMI VODU NA USTA:Iznova i iznova se sprema toliko je SAVRŠENA da ćete misliti da sanjate

Kiselkasto voće daje uravnotežujuću notu slatkom filu i čini Norvešku tortu neodoljivom poslasticom

Objavljeno:

Norveška torta sa višnjama sinonim je za poslasticu koja se topi u ustima. Između dva mekana sloja raspoređuje se puno fila sa dodatkom višanja. Obe kore za tortu posipaju se listićima badema.

Sigurni smo da ćete poželeti da je spremate iznova i iznova, budući da pored savršenog ukusa nije ni komplikovana za pripremu.

Norveška torta
Norveška tortafoto: Printscreen/YouTube/The Best Recipes

Sastojci:

Za kore:

  • 120 g putera
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 4 žumanca
  • 1/5 šolje mleka
  • 160 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

  • 4 belanaca
  • 150 g šećera
  • 1/2 kašike limunovog soka
  • 50 g listića badema
  • Za fil sa višanja:
  • 300 g krem sira
  • 200 g slatke pavlake
  • 30 g šećera
  • 100 g višanja
Norveška torta
foto: Printscreen/YouTube/The Best Recipes

Priprema:

U omekšali puter dodajte šećer i umiksajte. Dodajte jedno po jedno žumance, miksajte, uspite mleko i ponovo dobro umiksajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa prosejano dodajte u smesu za koru. Sjedinite špatulom, pa izlijte smesu za tortu u dva odvojena pleha obložena pek papirom i poravnajte.

U belanca dodajte šećer, umutite, pa dodajte limunov sok i nastavite da miksate dok ne dobijete čvrst šne.

Rasporedite podjednake količine fila po korama za tortu u plehovima. Kašičicom napravite male talase po filovima, pa pospite listićima badema.

Pecite kore za tortu u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Kada se malo prohlade, sklonite pek papir, pa jednu koru prebacite na veći poslužavnik.

Pomešajte krem sir i slatku pavlaku, dodajte šećer i umiksajte.

Fil prebacite u špric za kolače pa ravnomerno rasporedite polovinu količine po kori, dodajte višnje, pa nanesite i ostatak smese.

Prekrijte drugom korom. Služite tortu sa višnjama kada se stegne u frižidferu.

00:46

Torta Hram Svetog Save na slavlju

(Espreso/Informe.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.