recept
TORTA LAŽNA MAĐARICA BEZ BRAŠNA I PEČENJA GOTOVA ZA 20 MINUTA: Odmah pravite DUPLU meru
Recept za kolač koji svi Srbi vole
Postoji mnoštvo razloga zašto ova čokoladna keks-torta treba da se nađe na vašem meniju. Ovaj slatkiš je veoma jednostavan za pripremu, pa ga možete napraviti čak i ako niste iskusni u kuhinji.
Zove se lažna mađarica jer ukusom podseća na nju, ali je daleko prostiji da se napravi. Kikiriki mudaje slankastu notu koja pojačava aromu čokolade pa pomalo podseća i na snikers.
Takođe, ova torta može ostati sveža nekoliko dana u frižideru, što znači da ćete moći da uživate u njoj i nakon što je prvi komad pojeden.
Sastojci:
- 350 g keksa
- 100 g pečenog kikirikija (mogu orasi ili lešnici)
- 200 ml mleka
- 80 g šećera
- 200 g putera
- 60 g kakao praha
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Keks izmrvite a kikiriki iseckajte u stine komadiće.
2. U šerpici zagrejte mleko i šećer, dodajte puter sobne temperature, kakao i čokoladu. Dobijenom smesom prelijte keks i dobro promešajte.
3. Ubacite u pleh prečnika 20 cm ili četvrtasti 20x35 cm., poravnajte špatulom i stavite u zamrzivač par minuta da se stegne.
4. Za to vreme napravite ganaš od čokolade istopljene u pavlaci i prelijte time keks.
5. Ostavite preko noći da se stegne.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/24Sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!