TORTA LAŽNA MAĐARICA BEZ BRAŠNA I PEČENJA GOTOVA ZA 20 MINUTA: Odmah pravite DUPLU meru
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/NatasineSlastice

recept

TORTA LAŽNA MAĐARICA BEZ BRAŠNA I PEČENJA GOTOVA ZA 20 MINUTA: Odmah pravite DUPLU meru

Recept za kolač koji svi Srbi vole

Objavljeno:

Postoji mnoštvo razloga zašto ova čokoladna keks-torta treba da se nađe na vašem meniju. Ovaj slatkiš je veoma jednostavan za pripremu, pa ga možete napraviti čak i ako niste iskusni u kuhinji.

Zove se lažna mađarica jer ukusom podseća na nju, ali je daleko prostiji da se napravi. Kikiriki mudaje slankastu notu koja pojačava aromu čokolade pa pomalo podseća i na snikers.

Takođe, ova torta može ostati sveža nekoliko dana u frižideru, što znači da ćete moći da uživate u njoj i nakon što je prvi komad pojeden.

Sastojci:

  • 350 g keksa
  • 100 g pečenog kikirikija (mogu orasi ili lešnici)
  • 200 ml mleka
  • 80 g šećera
  • 200 g putera
  • 60 g kakao praha
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Keks izmrvite a kikiriki iseckajte u stine komadiće.

2. U šerpici zagrejte mleko i šećer, dodajte puter sobne temperature, kakao i čokoladu. Dobijenom smesom prelijte keks i dobro promešajte.

3. Ubacite u pleh prečnika 20 cm ili četvrtasti 20x35 cm., poravnajte špatulom i stavite u zamrzivač par minuta da se stegne.

4. Za to vreme napravite ganaš od čokolade istopljene u pavlaci i prelijte time keks.

5. Ostavite preko noći da se stegne.

Bonus video: Recept za knedle

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.