MMM!
RIBLJA ČORBA NA MAJSTORSKI NAČIN: Caka je u jednom, daće vam snagu da izgurate CEO DAN (RECEPT)
Otkrijte kako da pripremite ovu jedinstvenu čorbu
Ono što ovu čorbu čini posebnom je upotreba tajnog sastojka koji će vas iznenaditi svojim ukusom.
Otkrijte kako da pripremite ovu jedinstvenu čorbu koja kombinuje tradiciju i kreativnost, pružajući vam nezaboravan gastronomski doživljaj.
Sastojci:
2 jajeta
200 g feta sira
pola limuna
3 kašike brašna
kašičica celera
7 kašika maslinovog ulja
malo soli
2 litra vode
400 g fileta oslića
3 krompira
2 velike kašike graška
1 mala glavica luka
3 čena belog luka
Priprema:
1. Stavite vodu da proključa, zatim iseckajte krompir na kocke, a luk sitno iseckajte. U drugoj posudi skuvajte tvrdo dva jajeta.
2. U 2 litra ključale vode dodajte krompir, luk, šest kašika maslinovog ulja i kuvajte 15 minuta. Zatim dodajte grašak i kuvajte još 10 minuta.
3. Skuvana jaja prepolovite, izvadite žumanca, a belanca iseckajte na kockice.
4. Isecite ribu na veće kocke (otprilike 2×2 cm) i dodajte je krompiru i grašku.
5. U drugoj posudi sjedinite tri kašike brašna i kuvana žumanca, zatim dodajte nekoliko kašika supe da biste dobili ređu pastu.
6. Dodajte pastu u čorbu nakon ribe, pa lagano mešajte nekoliko minuta kako biste postigli odgovarajuću gustinu čorbe.
7. Dodajte iseckani beli luk u čorbu i sve zajedno kuvajte još desetak minuta.
8. Dodajte celer i kockice belanca. Isecite feta sir na kocke, a pola limuna na trougliće, kao u njegovom preseku.
9. Dodajte sir i limun u čorbu minut pre posluživanja, ali nemojte mešati kako biste sačuvali strukturu sira.
(Espreso/krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!