PAPRIKA SOMBORKA U PAVLACI: Jednostavno i ukusno - stari recept direktno sa sela
Paprika somborka u pavlaci, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

kakav ukus

PAPRIKA SOMBORKA U PAVLACI: Jednostavno i ukusno - stari recept direktno sa sela

Paprika somborka u pavlaci je toliko jednostavna i ukusnai pravi se po starom receptu koji dolazi direktno sa sela

Objavljeno:

Nemojte da zaboravite da pored tradicionalne zimnice u tegli i buretu, postoji i jos mnogo načina da iskoristite povrće u uživate u njemu cele godine.

Tako naprimer ne morate da pravite samo paradajz paprike u tegli, već možete od njih da napravite papriku somborku u pavlaci i više nećete jesti kupovne.

Uz prženo meso su pun pogodak, a možete i da ih jedete uz neko mezo za doručak, večeru, pa čak i da ih izvadite za slavu.

Paprika somborka
Paprika somborkafoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Sastojci za ovaj recept su:

so

3 kg paprika somborka

5 x 850 gr kantica pavlake

Pavlaka u činiji
Pavlaka u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Ovo je priprema:

Uzmite paprike i očistite ih od semenke, pa pojedinačno posolite sa po pola kasšičice soli i ostavite jedan sat uspravno da stoje.

Nakon jednog sata,prevrnite ih, kako bi izbacili vodu koja se nakupila i počnite da ih punite sa posoljenom pavlakom u koju ste dodali 3 supene kasike soli i promešali je lagano.

Punjenje paprike somborke sa pavlakom
Punjenje paprike somborke sa pavlakomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

U plastike od pavlake najpre na dno stavite nekoliko kašika od pavlake, da se prekrije dno, pa ređajte punjene paprike.

Tako redom do gore.

Lepo poravnajte na vrhu,da ne viri paprika,nego samo pavlaka,zatvorite i ostavite u frižideru, oko dve nedelje da se naprave.

Bonus video:

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.