ZA JESENJE DANE
ISKUSNE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJU PITU SA TREŠNJAMA: Mekana i sočna - sastojci i više nego jeftini (RECEPT)
Iskusne Bugarke prave najukusniju pitu sa trešnjama koja je mekana i sočna, a sastojci su baš jeftini
Kako nam je stigla jesen samim tim naše žene pored čorbi, kuvanih jela svojim ukućanima prave i razne pite.
Na ukus starinske pite sa jabukama smo svi navikli, kao i sa višnjama, šljivama...
One se tope u ustima koliko su sočne i mekane, a isto tako i Bugarke prave očaravajuće poslastice, pa je jedna od njih pita sa trešnjama.
I sladi i prija u jesenjim danima.
Recept ide po ovim sastojcima:
šećer u prahu - za posipanje
jaja - 2 komada
trešnje - za nadev
sveže mleko - 1 1/2 šolja
brašno - koliko upije
ulje - 1 šolja
šećer - 1 šolja
prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
Ovako se sprema:
Prvo se umute jaja sa šećerom, dodaje se ulje, a zatim i mleko.
Brašno prosejte zajedno sa praškom za pecivo, pa se u porcijama polako dodaje u smesu.
Sve zajedno dobro izmešati i sipati u tepsiju koju ste prethodno namazali uljem i posuli brašnom.
Stavite u prethodno zagrejanu rernu.
Nakon deset minuta izvadite pleh i dodajte poređane trešnje koje ste prethodno očistili od koštica.
Vratite u rernu da se ispeče do kraja. Kada pita bude gotova pospite je šećerom u prahu.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!