recept
MLINCI SA PILETINOM KAKVE SLUŽE U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Preliv od DVE VRSTE PAVLAKE koji se topi u ustima
Recept za mlince sa piletinom provereno je dobar i rado ćete ga spremati iznova i iznova
Za današnji ručak predlažemo provereno dobar recept - mlince sa piletinom. Na mlince se ređa piletina, zaliva sa smesom od kisele i neutralne pavlake, pa na kraju posipa izrendanim sirom. Ovo jelo vodi poreklo iz hrvatske i slovenačke kuhinje, ali veoma popularno i kod nas.
Sastojci:
500 g mlinaca
350 ml vrele vode
900 g piletine
300 ml neutralne pavlake
200 ml kisele pavlake
1 kockica za pileću supu
300 g tvrdog sira
so po ukusu
biber po ukusu
suvog začina po ukusu
Recept za mlince sa piletinom:
Kockicu supe promešajte sa vrelom vodom. Izlomite mlince, pa ih prelijte bujonom. Ocedite ih nakon nekoliko minuta. Iseckajte piletinu i propržite dok ne porumeni. Dodajte so, suvi začin i biber po ukusu. Odvojte piletinu sa strane, pa u istom tiganju dodajte neutralnu pavlaku i kiselu pavlaku. Promešajte pavlake na laganijoj vatri.
Podmažite pravougaonu tepsiju, pa poređajte prvo polovinu količine mlinaca, piletine i smese sa pavlakama. Ponovite proces do utroška materijala, pa narendajte sir. Pecite mlince sa piletinom na 200°C oko 30-35 minuta, odnosno dok sir ne poprimi rumenkastu boju. Pored klasičnog recepta za mlince, možete isprobati i malo drugačiju varijantu - ćuretinu sa mlincima.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!