MLINCI SA PILETINOM KAKVE SLUŽE U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Preliv od DVE VRSTE PAVLAKE koji se topi u ustima
Mlinci sa piletinom, Foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

recept

MLINCI SA PILETINOM KAKVE SLUŽE U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Preliv od DVE VRSTE PAVLAKE koji se topi u ustima

Recept za mlince sa piletinom provereno je dobar i rado ćete ga spremati iznova i iznova

Objavljeno:

Za današnji ručak predlažemo provereno dobar recept - mlince sa piletinom. Na mlince se ređa piletina, zaliva sa smesom od kisele i neutralne pavlake, pa na kraju posipa izrendanim sirom. Ovo jelo vodi poreklo iz hrvatske i slovenačke kuhinje, ali veoma popularno i kod nas.

Sastojci:

500 g mlinaca

350 ml vrele vode

Spremanje mlinaca sa piletinom
Spremanje mlinaca sa piletinomfoto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

900 g piletine

300 ml neutralne pavlake

200 ml kisele pavlake

1 kockica za pileću supu

300 g tvrdog sira

so po ukusu

biber po ukusu

suvog začina po ukusu

Recept za mlince sa piletinom:

Preliv za mlince sa piletinom
Preliv za mlince sa piletinomfoto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

Kockicu supe promešajte sa vrelom vodom. Izlomite mlince, pa ih prelijte bujonom. Ocedite ih nakon nekoliko minuta. Iseckajte piletinu i propržite dok ne porumeni. Dodajte so, suvi začin i biber po ukusu. Odvojte piletinu sa strane, pa u istom tiganju dodajte neutralnu pavlaku i kiselu pavlaku. Promešajte pavlake na laganijoj vatri.

Podmažite pravougaonu tepsiju, pa poređajte prvo polovinu količine mlinaca, piletine i smese sa pavlakama. Ponovite proces do utroška materijala, pa narendajte sir. Pecite mlince sa piletinom na 200°C oko 30-35 minuta, odnosno dok sir ne poprimi rumenkastu boju. Pored klasičnog recepta za mlince, možete isprobati i malo drugačiju varijantu - ćuretinu sa mlincima.

Majke i snajke

48:00

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP06

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.