UKUS TURŠIJE KAKVU DO SADA NISTE JELI: Slatko-kisela nota će vas ODMAH KUPITI, brzo zapišite recept
Turšiaj sa grožđem, Foto: Printscreen YouTube/Zakuvavanje Com

recept

UKUS TURŠIJE KAKVU DO SADA NISTE JELI: Slatko-kisela nota će vas ODMAH KUPITI, brzo zapišite recept

Dodati presolcu malo/izmedju dva prsta/ vinobrana i konzervansa

Objavljeno:

Ovakvu zimnicu je retko koja domaćica u Srbiji sprema, a veoma je ukusna. Neobičan recept za ukusnu salatu koja će vas oduševiti.

Sastojci

ZA TRI TEGLE

Zrna belog groždja, koliko može da stane u tri tegle

po 10 ljutih papričica za svaku teglu

Turšija u tegli, Turšija
foto: Printscreen/youtube/Moj Kutak

PRESOLAC

200gr alkoholnog sirća

600gr vode

1. kašika soli

2. kašike šećera

par listova lorbera

malo crnog bibera u zrnu

prstohvat konzervansa

prstohvat vinobrana

Dodaj na popis za kupnju

Turšija sa grožđem
Turšija sa grožđemfoto: Printscreen YouTube/Zakuvavanje Com

Priprema

Sve sastojke za presolac, sem vinobrana i konzervansa, staviti da proključaju i ohladiti.

Dodati presolcu malo/izmedju dva prsta/ vinobrana i konzervansa.

Zrna belog groždja očistiti od peteljkica, dobro oprati i ocediti od vode u kojoj su prana.

Ljutim papričicama odstraniti pažljivo peteljke, a da se ne oštete. Najlepše su male, okrugle i crvene, a vi stavite koje imate.

U čiste tegle složiti groždje i ljute papričice, pa naliti unapred spremljenim presolcem.

Zatvoriti poklopcem i spremiti sa ostalom zimnicom.

Majke i snajke

48:00

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP06

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.