RECEPT ZA NAJJEDNOSTAVNIJE DOMAĆE LISNATO TESTO: Šokiraćete se koliko se LAKO SPREMA, pola posla je već OBAVLJENO
Lisnato testo, Foto: Printscreen/Youtube/One day One recipe

PROBAJTE I VI

RECEPT ZA NAJJEDNOSTAVNIJE DOMAĆE LISNATO TESTO: Šokiraćete se koliko se LAKO SPREMA, pola posla je već OBAVLJENO

Recept za domaće lisnato testo

Objavljeno:

Da, zahteva malo vremena, ali verujte, pecivo od domaćeg lisnatog testa je neuporedivo ukusnije od kupovnog. Lisnato testo je idealno za pripremu kroasana, ali i ako volite krckava peciva punjena prelepim nadevima.

Lisnato testo
foto: Jelajelena Petrovic

Sastojci:

  • 300 g hladnog putera
  • 1/2 šolje hladne vode
  • 1/4 kašičice soli
  • 240 g brašna

Priprema:

U blender dodajte brašno, so i 170 g baš hladnog putera isečenog na kockice i dobro izblendirajte.

Zatim dodajte preostali puter i izblnedirajte. Nakon toga sipajte hladnu vodu i blendirajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Nemojte previše da blenirate jer tako možete da upropastite testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i kratko ga premesite, pa ga umotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji 30 minuta u frižideru.

Razvucite oklagijom testo u pravougaonik. Stavite veće parče putera koje ste malo razvukli. Nemojte to raditi rukama, jer puter ne sme da se topi, nego ga stavite u kesu za zamrzivač, pa rukama lupite par puta.

Zatim preklopite prvo po dužini, a onda i po širini. Još jednom razvucite, pa ponovo preklopite po dužini i širini. Ponovite postupak. Nemojte previše da razvlačite testo jer puter ne sme da se vidi. Ostavite da odstoji pokriveno providnom folijom, nekih pola sata.

Nakon toga ponovo razvucite testo i pravite od njega šta želite.

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.