TRENER ZA PSE OTKRIO KAKO DA SMIRITE LJUBIMCE: Samo ovako NEĆE LAJATI za svaku sitnicu (VIDEO)
Pas, Foto: Printscreen/Instagram/ toni_bigl_vrtirepic

saznajte

TRENER ZA PSE OTKRIO KAKO DA SMIRITE LJUBIMCE: Samo ovako NEĆE LAJATI za svaku sitnicu (VIDEO)

Lajanje je jedan od glavnih načina komunikacije kod pasa, ali to može biti prilično iritantno, posebno kada pokušavate da se opustite kod kuće ili radite

Objavljeno:

Bez obzira na rasu psa, neki psi imaju sklonost preteranom lajanju, naročito kada neko dođe na vrata. Trenerka pasa Lisa Korkoran podelila je korisne savete na Instagramu kako da obuzdate ovu naviku kod vašeg psa.

Korkoran priznaje da lajanje ne smeta toliko, ali previše dugotrajno lajanje može postati naporno. Kada njen nemački ovčar, Ace, neprestano laje na vratima, koristi frazu "U redu, hvala!" kako bi ga ohrabrila da prestane. Ona predlaže da počnete tako što ćete radosno izgovoriti ovu frazu i odmah nagraditi psa ukusnom poslasticom. Vaš pas ne mora ništa posebno raditi kako bi zaslužio poslasticu; jednostavno želite da povežete frazu s pozitivnim iskustvom. Ponavljajte ovu vežbu najmanje 10 puta dnevno tokom nekoliko dana.

Kada se vaš pas navikne na ovaj znak, možete ga primenjivati u stvarnom životu. Kada vaš pas počne lajati, izgovorite frazu nakon što je zalajao jednom ili dvaput. Vremenom će naučiti da dolazi po nagradu. Korkoran naglašava važnost pozitivnog pristupa obuci i komunikaciji s vašim psom umesto kritikovanja kad laje.

Takođe, savetuje da se psa što manje izlažete poticajima za lajanje. Na primer, ako je vaš pas osetljiv na buku spolja, možete koristiti beli šum ili muziku da ublažite zvukove. Takođe, pregrade na prozorima mogu sprečiti psa da gleda napolje i reaguje na spoljne podražaje.

Korkoran zaključuje da, iako je lajanje za neke pse prirodan način komunikacije, postoje načini kako se to može smanjiti ako postane preterano. Za obuku će biti potrebno strpljenje i ukusne poslastice, ali uz pravilan pristup, vaš pas može naučiti da bude manje napet i manje sklon preteranom lajanju.

Majke i snajke

48:00

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP06

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.