OBRATITE PAŽNJU
OVO JE OMILJENI KOLAČ SNEŽANE ĐURIŠIĆ KOJI SE I U JUGOSLAVIJI "CEPAO" KAO LUD: Jede ga bez imalo GRIŽE SAVESTI
Preko pekmeza sipati glazuru od čokolade otopljene sa malo ulja
Snežana Đurišić je nedavno podelila svoj recept za penasti kolač s makom u emisiji na "Prva TV".
Sastojci:
Šest jaja
180g šećera 180g putera 280g mlevenog maka dve štangle strugane čokolade jedna mala kašika ruma
Sastojci za glazuru:
100g čokolade tri kašike ulja
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa izlupati sneg od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom, pa u to dodati, puter, mleveni mak, struganu čokoladu i rum. Pomešati sa belancima. Tu smesu sipati u podmazan pleh i peći oko 40 minuta na 180 stepeni. Na ohlađenom kolaču napraviti rupe sa drškom od varjače a zatim ga premazati sa pekmezom od kajsije. Preko pekmeza sipati glazuru od čokolade otopljene sa malo ulja.
(Espreso/Republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!