OVO JE OMILJENI KOLAČ SNEŽANE ĐURIŠIĆ KOJI SE I U JUGOSLAVIJI "CEPAO" KAO LUD: Jede ga bez imalo GRIŽE SAVESTI
Snežana Đurišić, Foto: Printscreen/youtube/Grand Production

OBRATITE PAŽNJU

OVO JE OMILJENI KOLAČ SNEŽANE ĐURIŠIĆ KOJI SE I U JUGOSLAVIJI "CEPAO" KAO LUD: Jede ga bez imalo GRIŽE SAVESTI

Preko pekmeza sipati glazuru od čokolade otopljene sa malo ulja

Objavljeno: 09:45h

Snežana Đurišić je nedavno podelila svoj recept za penasti kolač s makom u emisiji na "Prva TV".

Sastojci:

Šest jaja

180g šećera 180g putera 280g mlevenog maka dve štangle strugane čokolade jedna mala kašika ruma

Sastojci za glazuru:

100g čokolade tri kašike ulja

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca, pa izlupati sneg od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom, pa u to dodati, puter, mleveni mak, struganu čokoladu i rum. Pomešati sa belancima. Tu smesu sipati u podmazan pleh i peći oko 40 minuta na 180 stepeni. Na ohlađenom kolaču napraviti rupe sa drškom od varjače a zatim ga premazati sa pekmezom od kajsije. Preko pekmeza sipati glazuru od čokolade otopljene sa malo ulja.

00:53

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.