AKO IMATE JEDNU OD OVE TRI PROMENE NA TEFLONSKOM TIGANJU ODMAH GA BACITE: Ugrožava ZDRAVLJE, a toga niste ni SVESNI
Ilustracija, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

AKO IMATE JEDNU OD OVE TRI PROMENE NA TEFLONSKOM TIGANJU ODMAH GA BACITE: Ugrožava ZDRAVLJE, a toga niste ni SVESNI

Ove tri promene na teflonskom tiganju mogu da budu opasne

Objavljeno:

Iako je njegovo korišćenje diskutabilno zbog sumnji da ne utiče najbolje na zdravlje i dalje većina domova ima teflonski tiganj, makar za palačinke.

U njega se stavljaju manje količine ulja ili putera, međutim, nakon duge i česte upotrebe, površinski sloj može početi da se oštećuje.Postoji nekoliko jasnih znakova koji ukazuju na potrebu za zamenom tiganja od teflona, a svaka domaćica trebalo bi da obrati pažnju na njih.

Neravna površina

Očekivano je da se površina tiganja troši tokom vremena, ali kada primetite veće neravnine, to je signal da je tiganj došao do kraja svog veka. Neravna površina otežava ravnomerno termičko pripremanje hrane, a takođe hrana koja se u njemu priprema nije više u potpunosti bezbedna za konzumaciju.

Bol u stomaku, Devojka, Bol, Stomak, Jajnici
foto: Profimedia

Tamne mrlje

Važno je razlikovati svetlije i tamnije mrlje na teflonskom tiganju. Svetlije mrlje obično nisu razlog za odlaganje tiganja, dok tamne mrlje ukazuju na ozbiljno oštećenje površinskog nelepljivog sloja. U takvim slučajevima, preporučljivo je zameniti tiganj.

Duboke ogrebotine

Duboke i veće ogrebotine ne bi se smele ignorisati. One su jasan pokazatelj da je površinski sloj tiganja oštećen, što može uzrokovati da hemikalije dospeju u hranu koju pripremate.

Inače, preporučljivo je zameniti teflonski tiganj otprilike svakih pet godina. Međutim, važno je da pažljivo pratite stanje tiganja između zamena te da prestanete koristiti tiganj ukoliko primetite ogrebotine ili neravnine koje ukazuju na oštećenje.

Bonus video: Trik za pranje plastičnih posuda

00:59

ZLATNI TRIK ZA PRANJE PLASTIČNIH POSUDA: Ne morate da ih bacate, na ovaj način ćete SKINUTI NAJGORU MASNOĆU! (VIDEO)

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.