SREDNJOŠKOLKA OD 16 GODINA IZGLEDA KAO DA IMA 60: Preko noći je dobila ovu BOLEST, a SIMPTOMI su slični ALERGIJI
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ GMA Public Affairs

MORATE ZNATI

SREDNJOŠKOLKA OD 16 GODINA IZGLEDA KAO DA IMA 60: Preko noći je dobila ovu BOLEST, a SIMPTOMI su slični ALERGIJI

Filipinka ima 16 godina, a izgleda kao da ima 60

Objavljeno: 20:21h

Međutim, pre godinu dana su počeli problemi. Tada je praktično preko noći počela da primećuje bore. Vrlo brzo je "ostarila" nekoliko decenija. Iako i dalje pohađa srednju školu, kada se pojavi na ulici, svi misle da je u pedesetim godinama.

- I dalje sam mlada, a izgledam kao starica i sa tim moram da se pomirim. Ljudi često misle da sam starija od svoje majke, ona je izrazito mladolika - kaže Raizel čija majka ima 36 godina.

- Promene su počele da se dešavaju prvo u vidu osipa ispod vrata i lica. Bolelo me je na dodir. Onda, kada bi se osip povukao, ostale bi bore. Obilazili smo sve moguće lekare ali niko nije imao pojma šta mi se dešava - kaže Raizel.

Filipinka
foto: Printscreen/Youtube/ GMA Public Affairs

Konačno su u jednom trenutku došli do stručnjaka koji je otkrio izvor njenih problema. U pitanju je ekstremno redak poremećaj po imenu progerija ili Hačinson-Gilford sindrom.

- Pošto se sve dešavalo u vreme pandemije, nosila sam masku pa mi je bilo malo lakše. Ne mogu da se pomirim sa svojim starenjem, stid me je da izlazim i zato i dalje nosim masku i ne planiram da je skinem. I komšiluk me pita šta mi se desilo, a ja prosto ne mogu više da odgovaram na ta pitanja. Samopouzdanje mi se potpuno srozalo i plašim se da nikad neću moći da vratim svoj nekadašnji izgled - očajna je ova tinejdžerka.

- Trenutno na celom svetu ima oko 200 dijagnostikovanih slučajeva progerije. Za tu bolest i dalje nema leka, tek se istražuje - kaže dr Džejms Jang, koji joj je i identifikovao bolest.

Bonus video: MAJA MARINKOVIĆ SKINULA BRUSHALTER, SILIKONI SAMO ŠTO NE ISPADNU! Rijaliti učesnica snimkom RASPLAMSALA MAŠTU jačem polu!

00:09

MAJA MARINKOVIĆ SKINULA BRUSHALTER, SILIKONI SAMO ŠTO NE ISPADNU! Rijaliti učesnica snimkom RASPLAMSALA MAŠTU jačem polu!

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.