OVAKO FRANCUSKINJE PRAVE ČUVENU SVILENU PITU: Ništa KREMASTIJE niste probali
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Recipetineats

najkremastiji kolač

OVAKO FRANCUSKINJE PRAVE ČUVENU SVILENU PITU: Ništa KREMASTIJE niste probali

Najkremastija torta koju ste ikada probali

Objavljeno:

Pre više od pedeset godina, na jednom kulinarskom takmičenju u Americi, nastao je recept za svilenu pitu. Iako novi naziva francuska pita, nema nikakve veze sa tom zemljom. Ovu čokoladnu pitu su odmah svi zavoleli, a u početku se koristio puding. Danas ga menja čokoladnu mus, a u kombinaciji sa keksom i šlagom je prosto neodoljiv. Obavezno probajte!

Sastojci:

  • 25 komada oreo keksa
  • 60 g neslanog putera
  • 1/4 šolje kukuruznog brašna
  • 2/3 šolje šećera
  • prstohvat soli
  • 2 šolje mleka
  • 1 šolja kreme
  • 4 žumanceta
  • 30 g neslanog putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 150 g čokolade
  • 75 g mlečne čokolade
  • 1,5 šolja slatke pavlake
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • čokolada
Svileni kolač
foto: Printscreen/Youtube/Recipetineats

Priprema:

Izblendirajte keks, pa dodajte istopljeni puter i sve lepo sjedinite. Dobro utisnite smesu u kalup (po ivici i dnu). Pokrite pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Ostavite da se ohladi. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so, a u drugoj pomešajte mleko, neutralnu pavlaku i žumanca. Sjedinite mokre i suve sastojke, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.

Zatim dodajte čokoladu, puter i vanili i mešajte dok se svi sastojci ne istope i sjedine. Sipajte vreo fil preko podloge od keksa, pa pokrijte pek papirom i ostavite da se ohladi nekih 2 sata na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider i ostavite 12 sati. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom, pa sipajte preko fila i ukrasite rendanom čokoladom.

Bonus video: Torta

00:32

Pogledajte kako je moćna torta

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.