paŽnja
OD OVE BELE RIBLJE ČORBE ĆETE "PUCATI" OD ZDRAVLJA: Ojačaćete organizam za zimu, a pravi se od NAJJEFTINIJE RIBE
Ako ovu čorbu jedete u toku posta, onda koristite bademovo ili sojino mleko.
Riblja čorba je gurmanski specijalitet i idealne je za dane posta, ali možete je jesti bilo kada. Ako volite ribu i želite neki ukusan i brz obrok, predlažemo vam da napravite belu riblju čorbu. Možete da koristite najjeftiniju ribu, a obavezno joj dodajte povrće i mleko. Ovako pripremljena riblja čorba najčešće se služi sa parčetom hleba.
Ako ovu čorbu jedete u toku posta, onda koristite bademovo ili sojino mleko.
Sastojci: 40 g putera 2 čena belog luka 1 crni luk 2 male šargarepe 125 ml belog vina 35 g brašna 750 ml mleka 500 ml bujona 1-2 krompira 1 šolja kukuruza 600 g ribe 1 šolja graška
Priprema: Otopite puter u šerpi, pa dodajte seckani beli i crni luk i pržite dok ne omekšaju. Zatom dodajte seckanu šargarepu i promešajte. Kada i šargarepa omekša sipajte vino. Kada veći deo vina ispari, dodajte brašno i mešajte brzo dok se svi sastojci ne sjedne. Nakon toga sipajte bujon, a onda i mleko. Dodajte isečen krompir, kukuruz, so i biber, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Smanjite temepraturu i kuvajte još nekih 10-ak minuta. Dodajte ribu koju ste iseckali, kao i grašak i ostavite da se kuva sve dok i riba ne bude gotova. Ako je čorba previše gusta dodajte malo vode.
(Espreso/Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!