IMUNOLOG OTKRIO KAKO DA SE IZBORITE SA SEZONSKIM VIRUSOM: Obavezno kupite ove SUPLEMENTE i NEMA ZIME za vas
Imunolog dr Dragoslav Popović, Foto: Printscreen/PRVA TV

odmah uradite

IMUNOLOG OTKRIO KAKO DA SE IZBORITE SA SEZONSKIM VIRUSOM: Obavezno kupite ove SUPLEMENTE i NEMA ZIME za vas

Imunolog otkrio kakao da podignete imunitete na zavidan nivo

Objavljeno:

Imunolog dr Dragoslav Popović otkrio je kako da nadogradite svoj imunitet i ojačate ga za tren oka! Ako ga budete slušali nema zime za vaše zdravlje.

Ovih dana malo-malo pa je neko bolešljiv. Ambulante su pune pacijenata koji se žale na kašalj, gušobolju i curenje iz nosa. Imunolog dr Dragoslav Popović gostujući na Prva TV naglasio je da ulazimo u sezonu respiratornih bolesti u periodu kada će biti i povećano zagađenje vazduha.

Zdrava i pravilna ishrana na prvom mestu, fizička aktivnost, izbegavanje alkohola i pušenja, kao i redovan san su ključni za imunitet. Kako da se još zaštitimo od virusa i ojačamo imunitet? Kada je reč o suplementima dr Popović je rekao da u slučaju akutnih respiratornih infekcija cink može da pomogne.

Čaj, Biljke, Prehlada
foto: ratmaner / Alamy / Alamy / Profimedia

"Ako zaista želimo da se zaštitimo od bolesti koje nam predstavljaju ključne rizike u ovom periodu, a to su kovid i grip, tada moramo da razmišljamo o sticanju specifičnog imuniteta. On može da se stekne na dva načina. Prvi, na teži način, a to je da se bolest preleži i drugi i lakši - vakcinacija", dodao je dr.

"Vakcinacija gripom je stigla i prima se do polovine novembra i cilj je da nas provede kroz vrh sezone gripa koja je obično negde krajem januar i početkom februara", objasnio je imunolog za kraj.

Bonus video: Imunolog otkrio kako da utičete na siptome alergije tokom letnjih meseci

01:50

AKO IMATE ALERGIJU NA POLEN ILI PRAŠINU OVE METODE ĆE VAM POMOĆI! Imunolog otkrio kako da utičemo na siptome tokom letnjih meseci

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.