AKO STE PREHLAĐENI, OVO PRED SPAVANJE ĆE VAM POMOĆI: Bićete im večno zahvalni
Ilustracija, Foto: Profimedia

poslušajte

AKO STE PREHLAĐENI, OVO PRED SPAVANJE ĆE VAM POMOĆI: Bićete im večno zahvalni

Rastopite kašičicu soli u čaši mlake vode i isperite grlo, kako biste ga očistili od bakterija i virusa. Osim toga, ublažiće sekret koji tera na kašalj i bolnu upalu

Objavljeno: 16:21h

Sa hladnijim danima stigle su i dosadne prehlade. Iako najčešće posežemo za tabletama, najbolje je da prvo pokušate sa ovim savetima.

Više tečnosti

Obična voda ili sok ublažiće grebanje u grlu i otpušiće nos. Osim čajeva, preporučuje se i pileća supa, jer nadoknađuje minerale i elektrolite, piše "Telegraf.rs".

Ispiranje grla

Grlo
foto: Printscreen

Rastopite kašičicu soli u čaši mlake vode i isperite grlo, kako biste ga očistili od bakterija i virusa. Osim toga, ublažiće sekret koji tera na kašalj i bolnu upalu.

Lagana gimnastika

Nekoliko lakih vežbica pomoći će imunom sistemu da se izbori s prehladom. Ali, važno je da se organizam ne napreže, a da prilikom fizičke aktivnosti puls ne prelazi sto otkucaja u minutu.

Hranljiva večera

San je lekovit, to je poznato, a namirnice koje unesete pred spavanje mogu da pojačaju pozitivan efekat. Stručnjaci preporučuju meso koje nije masno, ribu, pasulj, integralni pirinač, kao i što više svežeg povrća, jer je bogato antioksidansima.

Vruć tuš pred spavanje

Tuš
foto: Profimedia

Neposredno pred odlazak u krevet istuširajte se vrućom vodom. To će da opusti mišiće, otkloni drhtavicu, a vrela para će da oslobodi disajne organe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.