Šuplje mekike, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati
preukusno
KUVARICA IZ VRTIĆA OTKRILA KAKO DA VAM MEKIKE UVEK BUDU ŠUPLJE I MEKE: Samo po njenom RECEPTU će ispasti dobre
Rceept za šuplje i mekane mekike
Objavljeno:
Idealan doručak za celu porodicu - mekike koje su šuplje i meke unutra, a spolja hrskave!
Sastojci:
- 180 g jogurta
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 400 g brašna
- Za prženje:
- po potrebi ulje
Priprema
- U odgovarajuću posudu usuti jogurt, dodati jaja i razmutiti ručnom žicom za mućenje. Dodati prašak za pecivo, posoliti i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
- Testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na komade željene veličine (kocke, pravougaonike - po želji).
- Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane (ulje dobro zagrejati, pa, kada spuštite mekike, smanjite temperaturu kako bi se lepo ispržile i kako ne bi gorele). Gotove mekike odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
Mekike servirati i poslužiti.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!