UZ OVIH 5 TRIKOVA NIKADA VIŠE VAM MESO NEĆE BITI ŽILAVO: Tajnu znaju samo PROFESIONALNI kuvari
Šnicla, Foto: Profimedia

Morate znati

UZ OVIH 5 TRIKOVA NIKADA VIŠE VAM MESO NEĆE BITI ŽILAVO: Tajnu znaju samo PROFESIONALNI kuvari

Uz ove trikove nikada više nećete pripremati meso na isti način.

Objavljeno:

Ovi saveti će vam pomoći da poboljšate teksturu i ukus žilavog mesa i pretvorite ga u ukusno jelo koje ćete uživati da jedete.

Meso
foto: Printscreen/Youtube/Gurman TV

Da biste pretvorili žilavo meso u sočnu i mekanu poslasticu, evo nekoliko trikova koje možete primeniti:

Voće kao partner za pečenje

Kada pripremate šnicle ili batake, pokušajte da ih pecate zajedno sa kriškom jabuke, ananasa ili kruške. Voće će otpustiti svoje sokove tokom pečenja i pomoći da meso postane mekše i sočnije.

Meso u voćnoj marinadi

Veče pre nego što planirate da ispečete meso, stavite ga u marinadu koja se sastoji od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite meso da odstoji u frižideru tokom cele noći. Ova marinada će omekšati meso i dodati mu bogat ukus.

Limunov sok za dodatnu svežinu

Pola sata pre pečenja, natopite meso u limunovom soku. Limunov sok će pomoći da se meso omekša i doprineti osvežavajućem ukusu.

Limun
foto: Profimedia

Gazirani sok za sočnost

Nekoliko minuta pre nego što planirate da pečete meso, prelijte ga slatkim gaziranim sokom. Nakon toga, osušite meso i pospite ga biberom. Gazirani sok će dodati sočnost mesu, dok će biber doprineti ukusu.

Pravilna priprema i pečenje

Pored ovih trikova, važno je i pridržavati se osnovnih koraka za pripremu i pečenje mesa. Ne prepečite meso, jer će postati suvo i žilavo. Pravilna temperatura i vreme pečenja su ključni faktori za postizanje sočnosti i mekoće.

03:36

Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso/24sedam/K.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.