REŠITE SE SMRDIBUBA JEDNOM ZAUVEK: Provereni trik sa BILJKOM koje se PLAŠE toliko da neće ni PROVIRITI unutra NIKAD
Smrdibuba, Foto: WIkipedia/Yerpo

savet

REŠITE SE SMRDIBUBA JEDNOM ZAUVEK: Provereni trik sa BILJKOM koje se PLAŠE toliko da neće ni PROVIRITI unutra NIKAD

Ispostavilo se da je ova biljka prirodni repelent za smrdibube zbog svog snažnog i dubokog mirisa

Objavljeno:

Smrdibube u vašem domu nikako nisu prijatan prizor jer osim što to znači da ih u blizini ima još, predstavljaju i rizik od širenja neprijatnih mirisa ukoliko ih neko ili nešto zgnječi.

Ovih smrdljivih insekata možete se rešiti pomoću biljke koja takođe ima intenzivan miris, ali prijatan – lovorovo lišće.

Ako lovorov list raste u vašem kuhinjskom vrtu sa začinskim biljem ili imate malo osušenog lovorovog lišća u ormariću, možda već imate pri ruci jedno od najlakših dostupnih prirodnih repelenata za insekte.

Iako smrdibube ne predstavljaju zdravstveni rizik za većinu ljudi, ipak je dobra ideja preduzeti korake kako biste probali da prečite njihov dolazak u vaš dom. Najbolji prvi korak je zatvoriti sve vrste otvora kroz koje bi mogle da uđu (naročito pukotine u drvetu, oko cevi ili mreže na prozorima). Takođe ih privlači vlaga, zato osigurajte da područja oko prozora i drugih otvora budu suva. Zatim stavite nekoliko listova lovora na ta problematična područja. Što je lišće svežije, to je efikasnije u borbi protiv ovih buba.

lovorov list
foto: Profimedia

Najjednostavniji način za teranje smrdibuba iz vašeg doma je da kupite biljku lovora i posadite ju u saksiji koju držite u kuhinji ili u blizini prozora gde znate da ulaze u vaš dom.

Postoji i opcija da kupite i suvo lišće lovora koje se često koristi kao začin u jelima. Stavite jedan lovorov list na svaki prozor, blizu vrata ili na bilo koje drugo mesto gde bi smrdibube mogle da uđu. Suvi listovi lovora su odlična opcija jer ne zahtevaju negu i zadržavaju svoj miris nekoliko meseci. Za trajnu zaštitu lišće menjajte svaki mesec.

Iako su ovo efikasne strategije, najbolje bi bilo da ih koristite u kombinaciji s drugim načinima da se rešite smrdibuba. To uključuje držanje izvora hrane, poput kanti za smeće, praznima i tretiranje cvetnjaka u blizini vašeg doma sredstvima protiv štetočina. Ako ipak uspeju da se zavuku u vaš dom nemojte ih zgnječiti jer će njihov miris privući druge u to područje. Umesto toga usisajte ih i ispraznite usisivač na otvorenom, prenosi N1.

BONUS VIDEO:OVAJ CVET U SRBIJI IMA NAJTUŽNIJU SIMBOLIKU Za neke je ljubičasta biljka simbol večne ljubavi, a za neke VEČNE TUGE (VIDEO)

13:23

OVAJ CVET U SRBIJI IMA NAJTUŽNIJU SIMBOLIKU Za neke je ljubičasta biljka simbol večne ljubavi, a za neke VEČNE TUGE (VIDEO)

(Espreso/krstarica/n1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.