OVA JESENJA ČORBA SA POVRĆEM I PILETINOM JE PUNA VITAMINA: Reept je najprostoji - stare Srpkinje je sada prave
Čorba sa povćrem i piletinom u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

vratiće vas u život

OVA JESENJA ČORBA SA POVRĆEM I PILETINOM JE PUNA VITAMINA: Reept je najprostoji - stare Srpkinje je sada prave

Jesenju čorbu sa povrćem i piletinom stare Srpkinje spremaju u ovom periodu po najprostijem receptu

Objavljeno:

Miholjsko leto se ne predaje, ali za hladne zimske dane moramo da se spremimo.

Iako je vreme već sada promenljivo, jutra su sveža kao i večeri, pa samim tim jedna jesenja čorba sa povrćem i piletinom će vam dobro doći za ručak.

Možete da je jedete kao glavno jelo, a možete i uz nju neko pečeno meso i krompir.

Prijaće vam jer je ukusna i puna vitamina.

Seckanje piletine
Seckanje piletinefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Recepata ima mnogo, ali ovi sastojci su jedinstveni i nabavite ih već sutra i skuvajte je savršenu čorbu:

2 litre vode

400 grama pilećeg belog mesa

jedna zelena paprika

jedan krompir

Seckanje krompira
Seckanje krompirafoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

jedna šargarepa

jedan crni luk

jedna crvena paprika

ulje

peršun

so

Crni luk u šerpi
Crni luk u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

kisela pavlaka

biber

jedno jaje

Sada je pred vama način pripreme:

Piletina, crni luk u šargarepa u šerpi
Piletina, crni luk u šargarepa u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Propržiti crni luk na ulju. Oljuštiti krompir i oprati i iseći na kocke. Dodati luku krompir i dodati vodu. Kad se krompir skuva, ručnim miserom izblendati.

Pileće grudi iseći na komade, papriku i crvenu i zelenu oprati i iseći, kao i šargarepu. Dodati da se kuva sa izblendanim krompirom. Kuvati dok se meso i povrće ne skuva.

Kuvanje jesenje čorbe sa povrćem i piletinom
Kuvanje jesenje čorbe sa povrćem i piletinomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Na kraju umutiti jaje sa pavlakom i dodati zajedno sa biberom i soli. Kuvati ukusnu čorbicu još 5 minuta i posuti peršunom.

Prijatno uz jesenju čorbu sa povrćem i piletinom!

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.