PEČENI KROMPIR KOJI SE TOPI U USTIMA: Potrebna su vam ova 2 sastojka i ispašće savršeno krckav
Pečeni krompir, Foto: Baka

ODLIČNA IDEJA

PEČENI KROMPIR KOJI SE TOPI U USTIMA: Potrebna su vam ova 2 sastojka i ispašće savršeno krckav

Prženi krompir često možete da nađete i u jelovnicima restorana

Objavljeno:

Osim što je jeftin, krompir je ukusan i od njega možete napraviti milion jela. Najčešće se služi kao prilog, a pečeni ili prženi krompir su najpopularniji.

Prženi krompir često možete da nađete i u jelovnicima restorana, ali i kada ga spremate kod kuće možete da mu poboljšate ukus pomoću nekoliko jednostavnih saveta.

Koje ulje se koristi?

Najbolje je da krompir pržite na masti, ali ako koristite ulje obavezno u njega dodajte i malo putera, jer ćete mu tako poboljšati ukus.

Kako da dobije zlatnu boju?

Kurkuma je začin koji se u srpskoj kuhinji ne koristi često, ali ne samo da je zdrava, već i ima prijatnu aromu koju poboljšava ukus svakom jelu. Osim toga, kurkuma će dati ovom povrću i pravu zlatnu boju.

Zašto se dodaje slatka mlevena paprika?

Ako volite da eksprimentišete sa hranom, onda obavezno prženom krompiru dodajte slatku i ljutu mlevenu papriku. Prilog će dobiti specifičan šmek i gurmani će biti oduševljeni, piše Stvar ukusa.

Bonus video

00:30

PORODICA KOJA JE DOSAD ISKUSILA NAJNIŽE OCENE MAJKI I SNAJKI! Tropsko jelo, riba, krompir, ŠTA TO NIJE URODILO PLODOM?!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.