OD SADA KROMPIR VIŠE NIKADA NEĆETE SPREMATI NA ULJU: Ova VRSTA MASTI pravi DRASTIČNU RAZLIKU (RECEPT)
Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

za ručak

OD SADA KROMPIR VIŠE NIKADA NEĆETE SPREMATI NA ULJU: Ova VRSTA MASTI pravi DRASTIČNU RAZLIKU (RECEPT)

Pecite 15 minuta pa izvadite ih rerne, okrenite ih i vratite da se peku još 20 minuta

Objavljeno:

Ukusniji pečeni krompir niste jeli, caka je u jednom posebnom sastojku.

Sastojci:

1 / 7 Foto: Printsceen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

1 kg crvenog krompira 100 gr guščje ili pačje masti ili 100 ml maslinovog ulja 2 kašike brašna so

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite ga na četvtine. Prelijte hladnom vodom da ogrezne, posolite i stavite da provri. Čim provri, stišajte temperaturu, i ostavite da vri oko dva minuta.

Krompir
foto: Printscreen/Youtube/Lekovite Biljke

U međuvremenu, ugrejte pleh u rerni i stavite masnoću da se i ona zagreje.

Ocedite krompir i to tako što ćete malo zatresti cedilo tako da se ivice parčića zaoble, a zatim polako naprašite brašnom tresući cedilo tako da svi parčići budu ravnomerno prekriveni.

Krompir
foto: Printsceen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Polako i pažljivo ih sipajte u vrelu masnoću pa i pleh zatresite tako da svi krompiri budu obloženi masnoćom. Raširite ih tako da budu u jednom sloju u plehu i imaju dovoljno prostora.

Pecite 15 minuta pa izvadite ih rerne, okrenite ih i vratite da se peku još 20 minuta. Izvadite ih, posolite i poslužite. Prijatno.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.