POTAŽ OD OVOG SEZONSKOG POVRĆA JE BOMBA ZA IMUNITET: Ništa KREMASTIJE niste jeli, a daje SNAGU čim ga POJEDETE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

recept

POTAŽ OD OVOG SEZONSKOG POVRĆA JE BOMBA ZA IMUNITET: Ništa KREMASTIJE niste jeli, a daje SNAGU čim ga POJEDETE

Recept za krem potaž od bundve koji svi vole

Objavljeno:

Recept za kremasti potaž od tikvica svaka domaćica mora da zna!

Sastojci:

  • 1 tikva od butternut
  • 5 velikih šargarepa
  • 4 šalotke, nekoliko listova žalfije
  • so i biber
  • maslinovo ulje
  • 2 litra povrtnog temeljca, feta sir, kajmak
    Bundeva
    foto: Printscreen Youtube / Binin Sahan

Postupak:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Očistite šargarepu i bundevu i isecite ih na kockice. Dodajte ljutiku i žalfiju i povrće, dobro začinite solju i biberom i pokapajte maslinovim uljem. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni - dok ivice ljutike ne dobiju lepu zlatno braon boju. Kada je povrće skuvano, pomešajte ga sa temeljcem, povrće možete izgnječiti gnječilicom za krompir da dobijete krem supu. Zagrejte povrće i temeljac i poslužite toplo sa parčetom feta sira i kašičicom kajmaka, sve prelijte koricom hrskavog domaćeg hleba i uživajte!

Bonus video: recept za knedle

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/Trpeza)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.