Potaž, Foto: Printscreen/Youtube/arijevakuhinja
lagan ručak
MOŽE DA STOJI U FRIŽIDERU NEKOLIKO DANA, A ZASITI ČIM JE PROBATE: Kremasti RUČAK na KAŠIKU SVIMA treba LETI(RECEPT)
Ova kremasta čorba od tikvica je po ukusu najvećih gurmana
Objavljeno:
Ono što će vam sigurno najviše prijati po ovim vrelim danima jeste lagan ručak na kašiku! Ovaj recept će vas oboriti sa nogu!
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 200 g krem sira
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1 l vode
Priprema: U šerpi na ulju propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte mleveni beli. Posle minut dodajte krem sir i seckane tikvice i vrelu vodu. Dobro promešajte i dodajte začine, pa opet lepo promešajte. Kada krene da vri poklopite i smanjite temperaturu. Kuvajte još 20 minuta. Štapnim mikserom lepo sjedinite sastojke.
Bonus video: Recept za paradajz čorbu
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!