ima li išta slađe?
OVAKO STARI POSLASTIČARI SPREMAJU BAKLAVU: Najsočnija poslastica - samo oni znaju recept
Poslastičarska baklava je najsočnija poslastica, a tajni recept je sada otkriven i oduševiće vas ukusom
Baklava je poslastica koja se na našim prostorima sprema već vekovima unazad, a sve to zbog sočnosti i ukusa kakav ne može da se poredi sa drugim kolačima.
Originalna baklava se najbolje sprema u Bosni i njihove domaćice najbolje to rade, a sada ćete vi videti kako se sprema poslastičarska, a to znaju samo stari poslastičari.
Tajna se krije u sirupu, a kida i obara koliko je dobra.
Evo šta vam je sve potrebno od sastojaka za najbolji recept ove poslastice:
350 grama mlevenih oraha
500 grama tankih gotovih kora
50 mililitara ulja
125 g posnog putera ili margarina
Možete dodati po svom ukusu i mleveni keks, pistaće, suvo grožđe…
Za sirup je potrebno sledeće:
3-4 koluta limuna
450 g šećera
700 ml vode
Preliti vrućim sirupom hladnu baklavu! Ako budete baklavu prelivali nekoliko puta vrućim sirupom bićete oduševljeni ukusom! Detaljno pogledajte u video snimku ispod:
Bonus video:
(Espreso/Svetplus)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!