Mućkalica vlaških Roma, Foto: Printscreen/youtube/KuhinjaValentinaMašković
PREUKUSNO
BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.
Objavljeno:
Zanimljiv i neobičan način za pripremu mlevenog mesa, koji obavezno morate da probate.
Potrebno je:
- 3 glavice crnog luka
- 400gr. šampinjona
- 4-5 paprike
- 3 paradajza
- 500ml. junećeg bujona
- 800gr. svinjskog mesa
- začini: so, biber, suvi začin, ljuta začinska paprika, list lovora.
- 1 kašika brašna
- 350 grama slanine
- Sir
Priprema: Predinstajte crni luk i šampinjone. Dodajte paradajz i papriku, a potom i meso i dinstajte sve dok ne omekša. Dodajte slaninu i kašiku brašna. Zatim prebacite u vatrostalne činije, pospite sirom i zapecite u rerni.
(Espreso/Lepote Srbije)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!