BAKA JE PODELILA RECEPT ZA NAJBOLJU KAFANSKU LJUTENICU: Pikantnka i PREUKUSNA, bombica od ZIMNICE (VIDEO)
Ljutenica, Foto: Printscreen/youtube/ Jelajelena Petrovic

OVO MORATE DA PROBATE

BAKA JE PODELILA RECEPT ZA NAJBOLJU KAFANSKU LJUTENICU: Pikantnka i PREUKUSNA, bombica od ZIMNICE (VIDEO)

Svako ko proba ovu ljutenicu otimaće se za recept

Objavljeno:

Baka nam je podelila recept i način pripreme za ljutenicu kakvu malo ko zna da napravi.

Vreme je da i ova zimnica nađe mesto na vašoj polici.

Potrebno je:

  • 2 kg paprike
  • 1 kg paradajza
  • 50 ml sirceta
  • 150 ml ulja
  • 100 gr secera
  • malo ml bibera
  • 200-300 gr ljute paprike
  • soli po ukusu
  • 4 cena belog luk
  • Po zelji 1/2 kesice od 5 gr. konzervansa

Priprema:

Paradajz popariti pa ga oguliti i iseci na kockice. Ulje sipati u serpu pa ubaciti paradajz. Dodati secer i sirce pa ga kuvati da ispari tecnost-

Tegla
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Papriku ispeci kao i ljutu papriku oguliti pa je iseckati pa kad uvri paradajz dodati papriku i kuvati da uvri tecnost. Dodati so oko 2 kasike, pred kraj beli luk i po zelj celer seckan i malo ml. bibera.

Tegla2
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Po zelji staviti konzervans ili sipati vruc brzo zatvoriti dobro i tegle okrenuti da ostanu do sutra da poklopci upiju..

Tegla3
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Poredjati u police sa ostalom zimnicom. Fantasticnog je ukusa dosta ljut. pa ko voli nek izvoli!

Bonus video:KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.