GRKINJE PRAVE MNOGO SOČNIJE PUNJENE PAPRIKE OD NAŠIH DOMAĆICA: Srpski MUŠKARCI padaju na ovaj njihov RECEPT
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/DimitrasDishes

au kakav ručak

GRKINJE PRAVE MNOGO SOČNIJE PUNJENE PAPRIKE OD NAŠIH DOMAĆICA: Srpski MUŠKARCI padaju na ovaj njihov RECEPT

Recept za sočne punjene paprike

Objavljeno:

Paprike su vrlo prilagodljive za pripremu i od njih se prave neka od najlepših jela, salata, priloga... Najčešće se pune, a nadev može biti po vašoj želji. U Srbiji paprike se obično pune mlevenim mesom i pirinčem ili sirom, a ako volite da ih jedete predlažemo vam da isprobate i ovaj grčki recept. Napravite paprike punjene tunjevinomi lukom, a onda ih bogato pospite sirom. Ako ih jedete u toku posta samo koristite posni majonez i sir.

Sastojci:

  • 2 paprike
  • 140 g tunjevine u ulju
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 štapić celera
  • 5 komada mladog luka
  • 1 kašika kapara
  • tvrdi sir
  • 1/2 šolje majoneza
  • 2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika limunovog soka
Paprike
foto: Printscreen/Youtube/DimitrasDishes

Priprema: Paprike isecite na pola po dužini i uklonite semenke. Poređajte ih u tepsiju, pa prelijte maslinovim ulje, pa posolite i pobiberite. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. U posudi pomešajte tunjevinu sa majonezom, senfom, sokom od limuna, pa dodajte sitno seckani luk, mladi luk, celer, kapar i peršun. Dobro sjedinite, pa napunite paprike i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 5 minuta, dok se sir ne otopi.

Bonus video:

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.