3 ARAPSKA IMENA KOJA SU ČESTA U SRBIJI: Čujete ih na svakom koraku, a njihova ZNAČENJA nikada NE BISTE POGODILI
Ilustracija, Foto: Profimedia

poreklo imena

3 ARAPSKA IMENA KOJA SU ČESTA U SRBIJI: Čujete ih na svakom koraku, a njihova ZNAČENJA nikada NE BISTE POGODILI

Arpaska imena su česta u Srbiji, a za neke niste ni znali da u ovog porekla. Predstavljamo vam tri najčešća na našim prosotrima imena koja imaju aparkse korene i njihova značenja.

Objavljeno: 19:10h

Ukoliko tražite inspiraciju za ime za svoju devojčicu, možda će vam se dopasti orijentalna arapska imena. Deluju mistično i posebno, a njihovo značenje je čarobno. Otkrivamo koja tri arapska ženska imena su popularna u Srbiji:

1.Sara

Sara je ime nastalo od reči sarai i znači princeza, vladarka, žena visokog ranga. Ime Sara na arapskom znači "ona koja donosi sreću, srećna i radosna". Sara je u Srbiji često ime i nose ga mnoge devojčice.

Devojčica
foto: Profimedia

2. Hana

Hana je ime arapskog porekla i znači "razumna, iskusna i pametna". Postoji i legenda da je nastala od imena biljke kane (hannan), što znači "milost". U prvoj polovini 20. veka bio je veoma popularan u Češkoj, ali i u Nemačkoj.

Proleće, Devojčica
foto: Profimedia

3. Nađa

I ovo ime je arapskog porekla, a u prevodu znači "velikodušna, plemenita". Nađa zapravo skraćena verzija ruskog imena Nada, odnosno Nadežda, a simbolizuje nadu, odnosno uverenje u pozitivan ishod i dobar završetak.

BONUS VIDEO:

00:51

REKA MORAVA JE DOBILA IME PO SLOVENSKOJ BOGINJI! Značenje njenog imena će vas ŠOKIRATI, i dan danas uteruje strah u kosti

(Espreso/najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.