SIGMUND FROJD JE REKAO DA SVI POSEDUJU OVU MAGIČNU OSOBINU: Može da vas UZDIGNE DO ZVEZDA ili SAHRANI - na vama je
Sigmund Frojd, Foto: Profimedia

otkrijte

SIGMUND FROJD JE REKAO DA SVI POSEDUJU OVU MAGIČNU OSOBINU: Može da vas UZDIGNE DO ZVEZDA ili SAHRANI - na vama je

Sigmund Frojd je mnogo radio i mnogo proučavao ljude, otkrio je nešto zapanjujuće

Objavljeno:

Čuveni psihijatar Sigmund Frojd je govorio da reči imaju neverovatnu moć koju poseduje svako od nas.

Misli su te koje kreiraju naš život, stvarnost, rapsoloženje, postupke. Postoji verovanje da počinjemo da živimo potpuno, tek kada prestanemo da živimo u svojim mislima. Iz misli se rađaju reči, one mogu biti melem na ranu ili najubojitije oružje.

Kada žisimo u skladu sa srcem, mnoge misli se kotrljaju preko naših usana, ne razmišljajući o posledicama. Ako smo u konfliktu ili osećamo nemoć, možemo izgovoriti reči koje ne mislimo, kao vid iluzornog štita, a onda se pitati - "zašto sam to rekao..." Ali, reči mogu sadržati i sjajne ideje, imati u sebi esenciju ljubavi, isecljivati i tešiti, podizati do visina...

Sigmund Frojd
foto: Profimedia

"Reči imaju magičnu moć. Oni mogu doneti ili najveću sreću ili najdublje očajanje; mogu da prenose znanje sa nastavnika na učenika; reči omogućavaju govorniku da pokoleba svoju publiku i diktira njene odluke. Reči su sposobne da izazovu najjače emocije i podstaknu sve ljude na postupke."

Zato je važno da u sebi aktiviramo "filter" za biranje reči, onaj koji će nam govoriti koje reči su prave, a koje ne treba da budu deo života. Reči su povezane i sa našim osećanjima, pa ih tako isto možemo filtrirati - neka ostanu one koje su iskrene, pune ljubavi, pouka, učenja, a nestanu sve koje u sebi sadrže laži, negativnost i mrak.

Istina, reči su moć svakog od nas - vi birate kako ćete svoje koristiti!

DEFINITIVNO DOKAZANO DA TELEFONI DELUJU NA DECU KAO DROGA! Psiholog upozorava: Te nove boje dovode do lučenja određenih hormona:

03:16

DEFINITIVNO DOKAZANO DA TELEFONI DELUJU NA DECU KAO DROGA! Psiholog upozorava: Te nove boje dovode do lučenja određenih hormona

(Espreso/ Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.