OVO JE NAJOPASNIJA HRANA NA SVETU: Kinezi je jedu SVAKI DAN, a ona GMIŽE po tanjiru
Hobotnica, Foto: Printscreen/Youtube/mathewvan

prijatno

OVO JE NAJOPASNIJA HRANA NA SVETU: Kinezi je jedu SVAKI DAN, a ona GMIŽE po tanjiru

Ovo je najopasnija hrana na svetu

Objavljeno:

Kada je u pitanju smrt uzrokovana hranom do nje dolazi uglavnom zbog gušenja ili nekog teškog trovanja, ali jedan specijalitet je toliko opasan da, ako se ne pripremi i ne pojede na pravilan način, može rezultirati strašnom smrću.

Jedno korejsko jelo, poznato kao ‘sannakji’, jede se dok je još živo. To je hobotnica koja je pripremljena na način da se još uvek mrda kada se posluži, prenosi Klik.hr.

Dok je hobotnica živa, iseče se na komade i odmah posluži. Kao što svi znamo, hobotnice imaju sisaljke na svojih osam pipaka, tako se stvorenja mogu osloboditi iz tegle i popeti se uz ivice visokih posuda.

Zapinje u grlu

Ove sisaljke mogu biti aktivne i nakon što se jelo posluži, što znači da su neki gosti umrli dok su jeli jer su im komadi zapeli u grlu. Ali ne brinite, ako se pravilno pripremi, ovo opasno jelo može biti bezbedno za konzumaciju. Najpre se s pipaka uklanja sluz jer nije prijatno jesti je, a zatim se seku na sitne komadiće koji neće začepiti disajne puteve gostiju restorana, rekao je nutricionista za Insider. To zatim pomaže da se smanji opasnost od gušenja sannakjijem.

Bonus video:

Recept za svinjski paprikaš

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.