VETERINARKA OTKRILA KOJE NAMIRNICE SU OTROVNE ZA PSE: Vlasnici U ŠOKI čime su TROVALI svoje LJUBIMCE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/TVSubotica

MORATE ZNATI

VETERINARKA OTKRILA KOJE NAMIRNICE SU OTROVNE ZA PSE: Vlasnici U ŠOKI čime su TROVALI svoje LJUBIMCE

Veterinarka otkrila koja je hrana otrovna za vaše pse

Objavljeno:

Dve veterinarke iz Ontarija su na svom zvaničnom TikTok nalogu otkrile koje namirnice mogu biti otrovne za pse.

Njihov video je za jako kratko vreme postao viralan, a neke od namirnica koje su se našle na spisku bi prilično mogle da vas iznenade.

Avokado

Veterinarka je navela avokado kao namirnicu otrovnu za pse. Avokado sadrži persin koji je otrovan za pse i može izazvati povraćanje i proliv.

Luk

Veterinarka je navela luk, koji je otrovan za pse jer sadrži tiosulfate. Namirnice koje sadrže tiosulfate su otrovne za pse jer im oštećuju crvena krvna zrnca.

Grožđe

Grožđe, grožđice i bilo kakvi proizvodi od grožđa su izrazito toksični za pse, čak i u malim količinama. Kada pas pojede grožđe, to može dovesti do zastoja bubrega.

Čokolada
foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

Čokolada

Čokolada je kao jedna od otrovnih namirnica, s čim je upoznat gotovo svaki vlasnik psa. Neki psi su osetljiviji na čokoladu nego drugi, tako da konzumiranje ove poslastice čak i u malim količinama može dovesti do smrti.

@ucahteam A few things that are toxic to dogs! Be sure to do research before giving your dog new foods and contact your veterinarian if they get into something they shouldn’t have. #fyp #vetmed #veterinary #rvt #va #veterinarian #toxicfoodsfordogs ♬ original sound - UCAH team ?

Beli luk

Slično crnom luku, beli luk sadrži tiosulfate koji oštećuju crvena krvna zrnca.

Ksilitol

Veterinarka Fiona je vlasnike pasa upozorila na ksilitol, jedan od najčešćih zaslađivača u žvakaćim gumama i bombonama bez šećera. Ksilitol može izazvati probleme sa jetrom i smrt kod pasa.

Snimak sa savetima veterinarki pregledan je više od 85 miliona puta, a mnogi korisnici TikToka su u šoku jer im nije palo na pamet da su neke od ovih namirnica otrovne. „Ako je beli luk otrovan, moj pas bi već trebao biti mrtav“, „Moji psi stalno žele da jedu grožđe“, „Nisam imala pojma o avokadu“, „Moj psi su valjda napravljeni od čelika“, neki su od komentara iznenađenih korisnika.

Bonus video: Pas u kolima u Zemunu

00:09

Pas u kolima u Zemunu

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.