preukusna je
SLANA TORTA SA POHOVANIM PAPRIKAMA JE IDEALNA ZA SVAKU PRILIKU: Sastojci su JEFTINI - jednostavnija ne POSTOJI
Ovaj recept za jednostavnu slanu tortu od pohovanih paprika će vam dobro doći i da iznenadite svoje ukućane
Slane torte se kod uglavnom spremaju za neke posebne prilike - proslave, rođendane, slave...
Ovaj recept za jednostavnu slanu tortu od pohovanih paprika će vam dobro doći i da iznenadite svoje ukućane.
Priprema je toliko jednostavna, a ovo su potrebni sastojci:
SASTOJCI :
– 10 pečenih crvenih paprika, – jaja za pohovanje paprika, – brašno za pohovanje paprika, – so po ukusu, – ulje za prženje, – kisela pavlaka 2o% mm kantica od 700 gr, – 200 ml majoneza, – 200 gr šunke po želji, – 200 gr trapista, – 2-3 tvrdo kuvana jaja.
PRIPREMA:
Paprike lepo oljuštite i ocedite. Umačite ih u razmućena, posoljena jaja pa u brašno. Pržite u dubokom ulju po nekoliko minuta sa obe strane.
Vadite paprike na salvetu da upije višak masnoće. Pet pohovanih paprika poređajte u posudi u kojoj ćete slagati tortu.
Sjedinite pavlaku i manojez. Četvrtinu smese od pavlake premađite preko paprika. Izrendajte šunku pa opet premažite pavlakom.
Preko drugog sloja pavlake izrendajte trapist pa opet premažite delom pavlake. Preklopite slanu tortu preostalim paprikama.
Kuvana jaja iseckajte sitno ili ih izrendajte pa pomešajte sa ostatkom pavlake i premažite paprike. Slanu tortu ostavite preko noći da se stegne a sutra je isecite i poslužite.
Bonus video:
(Espreso/Najbolji-recepti.com/milicinakuhinja.blogspot.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!