SAVRŠENA SMESA UZ KOJU ĆETE SVAKO MESO ISPOHOVATI KAO ŠEF KUHINJE: Sočno i mekano iznutra, BOLJE NEGO u restoranu
Pohovano meso, Foto: Printscreen/Youtube/gastrobrat

obavezno saznajte

SAVRŠENA SMESA UZ KOJU ĆETE SVAKO MESO ISPOHOVATI KAO ŠEF KUHINJE: Sočno i mekano iznutra, BOLJE NEGO u restoranu

Tajna je u jednom sastojku koji će učiniti da vaša smesa bude vazdušasta i jednostavna za upotrebu.

Objavljeno: 16:49h

Pohovanje mesa zahteva određenu dozu veštine. Većina domaćica meso pohuje na već poznat način, prvo ga uvalja u brašno, pa u jaja a potom u prezle i prži na vrelom ulju. Tokom prženja dešava se da vam jaje kapne na kuhinjski pult, da se braško ili prezle ne uhvate dobro za meso, pa očas posla zagore u vrelom ulju.

Malo ko zna da postiji smesa koja će učiniti da svako meso bez obzira da li su u pitanju svinjska šnicle, pileći bataci, krilca ili lignje budu savršeno ispohovani. Pohovanjem na ovaj način meso će biti sočno iznutra sa zlatnom i hrskavom koricom spolja.

Pohovani krompirići, Pohovano meso
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Na ovaj način možete pohovati i povrće kao što su tikvice, karfiol ili paprike. Tajna je u jednom sastojku koji će učiniti da vaša smesa bude vazdušasta i jednostavna za upotrebu. Evo kako da je napravite:

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika prezli
  • 200 ml piva

Priprema:

Umesto da zaprljate tri posude sve ćete umutiti u jednom. Najpotrebno penasto umutite jaja, dodajte brašno, prezlu i pivo. Smesa bi trebalo da bude nešto gušća od one za palačinke. Posoljeno i pobibereno meso jednostavno uvaljate u ovu smesu i pecite na vrelom ulju. Kad meso dobije zlatnu boju i hrskavu koricu izvadite ga na kuhinjski ubrus da upije višak ulja. Uz ovako pohovano meso poslužite prilog i salatu, a ručak je gotov očas posla.

BONUS VIDEO:

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/srecnarepublika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.