BRZINSKI I JEFTIN RUČAK ZA CELU PORODICU: Recept za PILETINU sa MEDOM-15 minuta pripreme i ješćete kao u restoranu
Piletina u soja sosu i medu, Foto: Printscreen/youtube/ Ivina kuhinjica

probajte

BRZINSKI I JEFTIN RUČAK ZA CELU PORODICU: Recept za PILETINU sa MEDOM-15 minuta pripreme i ješćete kao u restoranu

Piletina je meso koje se jako često sprema, s toga posotoji bezbroj načina i recepata za jela od ovog mesa, a mi vam donosimo recept za piletinu u soja sosu i medu kao inspiraciju za današnji ručak.

Objavljeno:

Ovaj jednstavan preliv daje poseban šmek i novu dimenziju ukusa pilećem fileu, koji vam je verovatno već dosadio i već ste ga pripremali stotine puta na uobičajene načine. Pa, evo nove ideje koju je lako sprovesti u delo!

Potrebni sastojci:

  • 2 čajne kašičice ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • 700 g pilećih prsa, iseckanih na kockice
  • 3 kašike meda
  • 3 kašike soja sosa
  • 3 čena belog luka, iseckana
  • so i biber
  • čili prah (po želji)

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u dubljem tiganju na srednjoj temperaturi.

Pileći file iseckajte na kockice, pa posolite i pobiberite po ukusu (oprez, soja sos je već slan!). Pržite komadiće sa svake strane dok ne porumene i ne budu skoro pa gotovi.

Napravite preliv tako što ćete umutiti med, soja sos, iseckani beli luk i po želji čili prah.

Preliv prelijte preko piletine i dobro ga promešajte dok ne obloži sve komade mesa. Pržite dok piletina ne bude u potpunosti gotova.

Služite sa pirinčem, pire krompirom, pečenim krompirom ili grilovanim povrćem, te salatom po želji i dekoracijom sa prazilukom, lukom ili opciono.

BONUS VIDEO

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/zenablic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.