recept
OVO JE NAJBRŽI RUČAK KOJI ĆETE DANAS SPREMITI, DECA GA OBOŽAVAJU: Sve sastojke pomešajte i gotovo je za TILI ČAS
Ako ne volite ljuto, slobodno smanjite količinu papričica, ali znajte da je ovo jelo najbolje kada je malo pikantno
Nudle su omiljeni izbor širom sveta kada želimo nešto što se sprema brzo, jeftine su, a mogu da se kombinuju sa raznim namirnicama. U kineskoj kuhinji, jedno od najpopularnijih jela sa nudlama je "čau mejn", brzi obrok sa piletinom i ljutim papričicama.
Ako ne volite ljuto, slobodno smanjite količinu papričica, ali znajte da je ovo jelo najbolje kada je malo pikantno.
Evo kako se pravi "čau mejn" sa nudlama!
Sastojci:
250 grama nudli
300 grama pilećih prsa
2 čena belog luka
manja glavica crnog luka
1 šargarepa
2 crvene ljute papričice
soja sos
ulje
susam
korijander (nije obavezan)
Priprema:
Piletinu isecite na kockice i ispržite u vrelom ulju. Stavite vodu za nudle i dobro je posolite.
U tiganj sa piletinom dodajte sitno seckani crni i beli luk, kao i šargarepu isečenu na štapiće. Ljute papričice isecite na kolutiće i dodajte u tiganj. Nudle kuvajte samo nekoliko minuta, čim isplivaju na površinu, gotove su. Imajte u vidu da se pirinčane kuvaju kraće od onih sa jajima, pa pripazite šta piše na pakovanju.
Zalijte piletinu i povrće soja sosom, dodajte oceđene nudle i promešajte. Pre serviranja, pospite susamom i korijanderom.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!