senzacija ukusa
OVU VOĆNU SALATU UZ TIKVICE NIKAD NISTE PROBALI: Usudite se i napravite EGOTIČNI ručak koji IZUVA koliko je dobar
Probajte ovu egzotičnu kombinaciju i sigurno se nećete pokajati
Reč je o sočnim tikvicama iz rerne, savršenom izboru za sve ljubitelje povrća i fantastičnih ukusa. Ovaj recept kombinuje jednostavnost pripreme sa bogatim aromama, a rezultat su hrskave i mirisne tikvice koje se tope u ustima.
Pored toga, uz ovu divnu poslasticu, pripremili smo i osvežavajuću salatu sa breskvama, idealan dodatak koji će upotpuniti vaš obrok. Spremni ste za kulinarsko uživanje? Krenimo u pripremu ovih delikatesa!
Vreme pripreme za tikvice iz rerne:
30 minuta
Tikvice iz rerne:
Sastojci:
- 3 tikvice
- 100 g kačkavalja
- 50 g parmezana
- 30 ml maslinovog ulja
- 100 g prezli
- origano, so i biber
Priprema:
Tikvice isecite na uske trake i kratko ih skuvajte, a zatim stavite u cediljku da se ocede i osuše.
U maslinovo ulje stavite origano, so i biber. Tikvice uvaljajte u začinjeno ulje, a zatim u prezle i ređajte ih na radnu površinu. Na svaku pohovanu tikvicu stavite krišku kačkavalja, urolajte je, a zatim ređajte u okrugli pleh. Kad napunite pleh, pospite parmezanom i prelijte maslinovim uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Salata sa breskvama:
Sastojci:
- 200 g kuvane spelte
- 1 avokado
- 200 g tikvica, sečenih na trakice
- 4 breskve
- 2 šake rukole
- 100 g feta sira
- sok od limuna
- so i biber
- svež bosiljak
Priprema:
Pomešajte kuvanu spelu, rukolu, seckani avokado, tikvice (prethodno blago izgrilovane) i breskve.Salatu začinite solju, biberom i sokom od limuna, a zatim prelijte maslinovim uljem. Na vrh salate stavite feta sir sa listićima bosiljka kao dekoraciju.
Bon appetit!
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/24Sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!