preukusno!
BAKIN KREMASTI KOLAČ SA BRESKVAMA TOPI U USTIMA: Bolji je od SVAKE TORTE, a OSVEŽAVA ove VRELE DANE (RECEPT)
Ovaj kolač idealno ide uz kafu, a kao poručen je za vrele letnje dane
Fantastična kombinacija karamela, breskvi i penastog mirisnog biskvita!
Potrebno je:
- 3 jaja
- 5 kašika šečera
- 3 kašike brašna
- 1 kašika griza
- 1/2 praška za pecivo
- 200 ml. jogurta
- 30 ml maslinovog ulja
- 2 pudinga od karamela
- 50 gr maslaca
- 600 ml mleka
- 600 g zrelih breskvi
Priprema:
Umutiti jaja sa 3 kašike šećera, dodati brašno, griz prašak za pecivo, ulje, jogurt i sve polako izjednačiti.
Pleh podmazati uljem i posuti brašnom veličine 22 cm . Sipati pola pa zapeči 6 minuta na 200 stepeni C.
Za to vreme skuvati na mleku puding sa ostatkom šečera, dodati i 1 vanilin šećer. U vruć puding naseći kocku maslaca ili margarina i dobro izmešati da se otopi i izjednači.
Na pečen biskvit sipati pola pudinga , a odozgo gusto naseći kriške oljuštenih breskvi. Sipati drugi deo pudinga, pa preko sipati drugi deo testa. Poredjati po testiu ostatak breskvi sečenih. Peči na 200 stepeni C 1 sat. Pred kraj malo pokriti folijom.
Ostaviti kolač da se potpuno ohladi pa ga tek onda seći Kremastiji i ukusni kolač niste jeli Tako osvežava, biskvit je kao pena topi se u ustima.
Prijatno!
Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!