BAKIN KREMASTI KOLAČ SA BRESKVAMA TOPI U USTIMA: Bolji je od SVAKE TORTE, a OSVEŽAVA ove VRELE DANE (RECEPT)
Kolač, Foto: Jelajelena Petrovic

preukusno!

BAKIN KREMASTI KOLAČ SA BRESKVAMA TOPI U USTIMA: Bolji je od SVAKE TORTE, a OSVEŽAVA ove VRELE DANE (RECEPT)

Ovaj kolač idealno ide uz kafu, a kao poručen je za vrele letnje dane

Objavljeno:

Fantastična kombinacija karamela, breskvi i penastog mirisnog biskvita!

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 5 kašika šečera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200 ml. jogurta
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 2 pudinga od karamela
  • 50 gr maslaca
  • 600 ml mleka
  • 600 g zrelih breskvi

Priprema:

Umutiti jaja sa 3 kašike šećera, dodati brašno, griz prašak za pecivo, ulje, jogurt i sve polako izjednačiti.

Kolač
foto: Jelajelena Petrovic

Pleh podmazati uljem i posuti brašnom veličine 22 cm . Sipati pola pa zapeči 6 minuta na 200 stepeni C.

Kolač
foto: Jelajelena Petrovic

Za to vreme skuvati na mleku puding sa ostatkom šečera, dodati i 1 vanilin šećer. U vruć puding naseći kocku maslaca ili margarina i dobro izmešati da se otopi i izjednači.

Kolač
foto: Jelajelena Petrovic

Na pečen biskvit sipati pola pudinga , a odozgo gusto naseći kriške oljuštenih breskvi. Sipati drugi deo pudinga, pa preko sipati drugi deo testa. Poredjati po testiu ostatak breskvi sečenih. Peči na 200 stepeni C 1 sat. Pred kraj malo pokriti folijom.

Kolač
foto: Jelajelena Petrovic

Ostaviti kolač da se potpuno ohladi pa ga tek onda seći Kremastiji i ukusni kolač niste jeli Tako osvežava, biskvit je kao pena topi se u ustima.

Prijatno!

Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

00:44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.