POLOŽAJ U KOJEM VAŠ PAS SPAVA OTKRIVA MNOGO TOGA O NJEMU: Saznajte kako se TRENUTNO OSEĆA na osnovu položaja
Pas, Foto: Dmitry Andreev / Alamy / Alamy / Profimedia

morate znati

POLOŽAJ U KOJEM VAŠ PAS SPAVA OTKRIVA MNOGO TOGA O NJEMU: Saznajte kako se TRENUTNO OSEĆA na osnovu položaja

Uglavnom su psi koji spavaju na ovaj način vrlo nežni

Objavljeno:

Pored toga što možemo primetiti način naravi našeg psa preko njegovog igranja i generalnog ponašanja prema nama, drugim psima i starima, sada možemo saznati kako se oseća i kako će se ponašati preko položaja u kojem spava.

1. Sklupčani položaj

Psi koji spavaju u ovom položaju izgledaju kao veliko klupko: njušku im dodiruje kraj repa, a šape su lepo ušuškane ispod težine tela. Kao što možete da pretpostavite, na ovaj način se pas zagreva i održava toplotu na svojim udovima, vratu i grudima. Uglavnom su psi koji spavaju na ovaj način vrlo nežni.

Pas
foto: Leudej Rodjanapaitoon / Alamy / Alamy / Profimedia

2. Na stomaku

Kada spavaju na stomaku, znajte da nisu potpuno opušteni i da više dremaju nego što zaista spavaju. Iz ovog položaja mogu lakše da priskoče u igru ili da potrče do vrata, ako vam neko dolazi. Ovakvi psi su energični i prilično veseli, ali su sa druge strane i dosta nežni.

3. Na stomaku sa ispruženim nogama

Iako je spavanje na stomaku više dremka, ovo je jedna podvrsta ovog „klasičnog“ položaja. Kada ispruže sve četiri noge, kao da im malo fali da polete, moramo priznati da su mnogo slatki i smešni istovremeno. Na ovaj način im je isto kakše da ustanu i pokrenu se za igru i bilo kakvu drugu akciju.

Pas
foto: Printscreen TikTok/nala_the_neerdy_rottie

4. Spavanje na strani

Ovo je jedan od češćih položaja na koji psi spavaju i on vam daje znak da je vaš pas potpuno opušten i da mu je vrlo udobno i prijatno. Ako vaš pas spava u ovoj poziciji, znajte da će vam biti uvek lojalan i poslušan!

5. Skroz ispružen

Psi koji su u stanu najviše vole ovaj položaj, jer se na ovaj način hlade tokom letnjih dana, ali i toplog grejanja tokom zimske sezone. Kako su vam verni i imaju puno poverenje prema vama, mogu spavati skroz na leđima i pokazati vam stomak, što je znak da se pas oseća bezbedno i potpuno opušteno.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.