Ćevapi, Foto: Printscreen/Youtube
Recept
ĆEVAPI SA PRELIVOM IZ RERNE SOČNIJI NEGO IZ TIGANJA: Ne morate da STOJITE pored šporeta, a gotovi za 15 minuta
Ovo je recept za ćevape iz rerne koji su ukusniji nego iz tiganja
Objavljeno:
Napravite ćevape iz rerne koji su ukusniji nego iz tiganja:
Sastojci:
Za ćevape:
- 500 g mlevenog mesa
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice bibera
- 100 ml kisele vode
Za preliv:
- 200 ml piva
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- ½ kašičice suve mirođije
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Alo!)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!