OVAJ KOLAČ NOSI NAZIV PO BIVŠOJ DRŽAVI: Nema ko ga nije PRAVIO, svima je bio JEDAN OD OMILJENIH
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Deda Miletova Kuhinja

RECEPT

OVAJ KOLAČ NOSI NAZIV PO BIVŠOJ DRŽAVI: Nema ko ga nije PRAVIO, svima je bio JEDAN OD OMILJENIH

Mešajte dok ne dobijete puding. Biskvit potom prelijete ovom smesom dok je još vruća. Kada se kolač potpuno ohladi ukrasite ga šlagom. Prijatno!

Objavljeno:

Kolač sa biskvitom i pudingom od jabuka koji je bio jedan od omiljenih u staroj Jugoslaviji.

Sastojci za Biskvit:

200gr Secera

120ml Ulja

4 Jaja

200gr Brasna

1 Prasak za pecivo

135ml Vode

Fil:

1l Vode

200gr Secera

1kg Jabuka

2 Pudinga od vanile

Slatka pavlaka za slag ili slag iz kesice

Priprema:

Odvojimo belanca od žumanaca, a zatim umutimo belanca u čvrst sneg uz prstohvat soli. Potom umutimo žumanca uz šećer i kada postanu penasta dodamo ulje i vodu.

Pomešamo brašno sa praškom za pecivo i dodamo u smesu sa žumancima. Dobro umutimo mikserom pa sjedinimo sa belancima uz pomoć špatule.

Kada lepo promešate smesu, sipate je u pleh dimenzija otprilike 40x30 koji je prethodno obložen pek papirom. Ravnomerno ga izručite a potom prodrmajte da se lepo rasporedi.

Peče se na 180 stepeni 15,20min proveravajte čačkalicom da li je pečeno. Kada je čačkalica suva gotov je.

Očistite jabuke, isečete na kriške i dodate u proključalu vodu sa šećerom. Kada počnu da se ukuvavaju promešajte. Kada budu gotove što je otprilike nekih 20-ak minuta dodajte vodu sjedinjenu sa dva pudinga od vanile.

Mešajte dok ne dobijete puding. Biskvit potom prelijete ovom smesom dok je još vruća. Kada se kolač potpuno ohladi ukrasite ga šlagom. Prijatno!

00:53

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

(Espreso/Novosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.