TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Evo zašto treba da stavite KOVANICU u ZAMRZIVAČ pre putovanja
Frižider, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Evo zašto treba da stavite KOVANICU u ZAMRZIVAČ pre putovanja

Ako struja nestane, zamrznuta voda u čaši će početi da se otapa, a kovanica će potonuti prema dnu čaše

Objavljeno:

Ukoliko uskoro idete da putovanje, evo jednog neobičnog trika koji vam može pomoći u očuvanju hrane u zamrzivaču dok niste kod kuće. Stvar je jednostavna – ubacite novčić u zamrzivač. Zvuči čudno, ali ima i te kako praktičnu svrhu.

Ovaj koristan trik podelila je Emerald Autlou, majka koja deli razne korisne ideje na TikToku. Postupak je jednostavan: napunite čašu vodom i stavite je u zamrzivač dok se ne smrzne. Na vrh te čaše potom stavite kovanicu ostavite je zamrznutom.

Svrha ovog trika je proveriti da li je struja nestala u vašem domu tokom vašeg putovanja, što može dovesti do otapanja hrane u zamrzivaču. Kako funkcionira?

Frižider
foto: Profimedia

Novčić će otkriti sve

Ako struja nestane, zamrznuta voda u čaši će početi da se otapa, a kovanica će potonuti prema dnu čaše. Kad se struja ponovo vrati, voda će se ponovno smrznuti, ali novčić će biti dublje u čaši. Dubina na kojoj se nalazi novčić pokazaće koliko je dugo struja bila isključena i koliko je hrana bila izložena toplijim temperaturama.

Ovaj trik je koristan jer duže izlaganje hrane toplijim temperaturama može ubrzati njeno kvarenje. Na primer, ako je zamrzivač pun hrane i struja nestane, hrana će još uvek biti bezbedna za konzumaciju oko dva dana. Ako je zamrzivač napola pun, hrana će početi da se kvari već za jedan dan.

Kako biste osigurali sigurnost hrane, posebno mesa, idealno je da novčić, kad se vratite s putovanja, pronađete na istom mestu gde ste ga ostavili. Ako je malo potonuo, svakako proverite sadržaj svog zamrzivača, kao i frižidera.

Bonus video:

04:03

TREĆINA BAČENE HRANE U EVROPI I SAD PREHRANILA BI ČITAVU POPULACIJU Tri devojke iz Srbije postavile ZAJEDNIČKI FRIŽIDER u Zemunu

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.