ISPOHUJTE PILETINU KAO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Biće HRSKAVA i SOČNA, ovo je RECEPT!
Pohovano meso, Foto: Printscreen/Youtube/gastrobrat

recept

ISPOHUJTE PILETINU KAO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Biće HRSKAVA i SOČNA, ovo je RECEPT!

Unutra je sočno i topi se u ustima.

Objavljeno:

Pileće šnicle mogu se praviti na različite načine i kombinovati sa brojnim dodacima jelima. One odlično idu kako uz krompir, tako i uz razne soseve ili salate. Međutim, jedan način pripreme omiljen je kako deci tako i odraslima.

Reč je o hrskavom pohovanom pilećem mesu. Razlikuje se od običnih pohovanih šnicli.

Pohovana piletina
Pohovana piletinafoto: Bakina kuhinja

Sastojci:

1 pileće belo meso

par kašika brašna

par kašika prezli

2 jajeta

suvi biljni začin

biber

jogurt

Priprema:

Iseći pileće belo meso na šnicle i premazati ih začinima sa obe strane. Potom ih sve staviti u posudu i preliti jogurtom. Ostaviti u frižideru na oko 1 sat da meso upije. Zatim izvaditi meso, svaku šniclu prvo valjati u brašno, pa umućena jaja i potom u prezle. Pržiti u vrelom ulju i vaditi na salvete da se ocede od masti.

Nakon pečenja, piletina će spolja biti hrskava, a unutra sočna.

Bonus video:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso / srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.