recept
ISPOHUJTE PILETINU KAO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Biće HRSKAVA i SOČNA, ovo je RECEPT!
Unutra je sočno i topi se u ustima.
Pileće šnicle mogu se praviti na različite načine i kombinovati sa brojnim dodacima jelima. One odlično idu kako uz krompir, tako i uz razne soseve ili salate. Međutim, jedan način pripreme omiljen je kako deci tako i odraslima.
Reč je o hrskavom pohovanom pilećem mesu. Razlikuje se od običnih pohovanih šnicli.
Sastojci:
1 pileće belo meso
par kašika brašna
par kašika prezli
2 jajeta
suvi biljni začin
biber
jogurt
Priprema:
Iseći pileće belo meso na šnicle i premazati ih začinima sa obe strane. Potom ih sve staviti u posudu i preliti jogurtom. Ostaviti u frižideru na oko 1 sat da meso upije. Zatim izvaditi meso, svaku šniclu prvo valjati u brašno, pa umućena jaja i potom u prezle. Pržiti u vrelom ulju i vaditi na salvete da se ocede od masti.
Nakon pečenja, piletina će spolja biti hrskava, a unutra sočna.
Bonus video:
(Espreso / srećna republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!