DA LI TREBA ODMAH DA STAVITE PARADAJZ U FRIŽIDER? Postoji samo JEDAN NAČIN da on ostane svež
Paradajz, Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

pažnja

DA LI TREBA ODMAH DA STAVITE PARADAJZ U FRIŽIDER? Postoji samo JEDAN NAČIN da on ostane svež

Mnogi ljudi često broje otkucaje srca, a u ovom modernom vremenu postoje i mobilne aplikacije koje preko otiska prsta mere srčane otkucaje

Objavljeno: 18:08h

Superzdrava namirnica, omiljena voćka Srba, paradajz, svakodnevno se koristi u domaćinstvima. Od salata koje osvežavaju leti, preko punjenog paradajza mesom, pa sve do domaćih proizvoda i zimnica od istog.

Naravno, svima je važno da on bude svež, a pravilno čuvanje će vam pomoći u tome. Niko ne voli kad on satruli i bude previše mekan. Obično ga čuvamo u frižideru, ali da li znate koji je najpravilniji način kako bi što duže zadržao svoju svežinu?

Paradajz
foto: RINA / Privatna arhiva

Kada donesete paradajz kući, trebalo bi da uradite jednostavan test da vidite u kakvom su stanju. Proverite zrelost paradajza – ako je vaš paradajz zreo, trebalo bi da malo popusti kada se dodirne. Zreli paradajz obično ispušta i lagani miris, tako da ako niste sigurni nakon što dodirnete paradajz, čulo mirisa će vam pomoći.

Ukoliko je zreo najbolje da ga što pre iskoristite. Ali, ako se već odlučite za kasniju upotrebu, čuvanje u frižideru će zadržati njegovu svežinu oko dve nedelje.

Ako kući donesete paradajz koji još nije dozreo i još uvek ima ponegde zelenkastu boju, bolje je da ga ostavite na otvorenom kako bi sazrio, jer će frižider prekinuti taj proces. Inače, paradajz zapravo može da opstane do sedam dana van frižidera, sve dok se drži na sobnoj temperaturi i van direktne sunčeve svetlosti. Uz ove savete, takođe ćete uticati na prekomerno bacanje hrane i uštedeti.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.